Odbywanie kary w Holandii.

• Autor wątku Autor wątku jacekzet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacekzet

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
w 2013 roku złożyłem w Sądzie Okręgowym w Krakowie wniosek w trybie art611 kpk.,o przekazanie kary pozbawienia wolnosci do odbycia w Holandii.Sąd pozytywnie rozpatrzył mój wniosek i zwrócił się o zgodę do Holandii. w tym czasie otrzymałem przerwę w odbywaniu kary z uwagi na stan zdrowia.przerwa ta kończy się jutro a ja przed wczoraj dostałem pismo z Sądu z Arnhem ze zgodą na odbycie kary.Pismo zawierało informację o powiadomieniu strony polskiej oraz oraz prokuratury holenderskiej która ma się ze mną skontaktować w celu wskazania czasu i miejsca odbycia reszty kary.Wniosek o przedłużenie przerwy na stan zdrowia złożyłem ale dosłałem też dokument o którym wspominałem.Sąd penitencjarny był zaskoczony tak, że odroczył posiedzenie i nie wydał decyzji w sprawie dalszej przerwy.Nie wiem co mam robić czy czekać na kontakt prokuratury tu w Hadze czy zlożyć wniosek o wstrzymanie kary do czasu przesłania wszystkich dokumentów do Sądu który wydał wyrok?Jak wspomniałem Sąd Penitencjarny nawet nie wiedział nawet o tym przekazaniu więc oni chyba nie wydadzą decyzji w tej sprawie.A może poprostu wstawić się juto w holenderskim komisariacie z pismem które dostałem? Proszę o rady może ktoś zna podobny przypadek?
Dziękuję

Powrót