M
messala
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Złożyłam zeznania w sprawie wypadku drogowego, w którym brał udział mój narzeczony, a w którym byłam poszkodowana. Jak się później okazało, narzeczony jest podejrzany o spowodowanie wypadku, a opinia biegłego, sporządzona na podstawie mojej karty informacyjnej ze szpitala, którą dostarczyłam, została włączona jako dowód przeciwko narzeczonemu.
Czy mogę w tej sytuacji:
- złożyć wniosek o odmowę zeznań i tym samym nie branie pod uwagę moich zeznań w postępowaniu sądowym, jako osoby bliskiej oskarżonemu? Nadal są zbierane materiały dowodowe, a termin rozprawy nie został ustalony.
- czy tym samym opinia biegłego sporządzona na podstawie mojej karty informacyjnej ze szpitala zostanie wyłączona z postępowania sądowego?
Czy w tej sytuacji moje zeznania i opinia biegłego mogą zostać na mój wniosek wyłączone?
Czy mogę w tej sytuacji:
- złożyć wniosek o odmowę zeznań i tym samym nie branie pod uwagę moich zeznań w postępowaniu sądowym, jako osoby bliskiej oskarżonemu? Nadal są zbierane materiały dowodowe, a termin rozprawy nie został ustalony.
- czy tym samym opinia biegłego sporządzona na podstawie mojej karty informacyjnej ze szpitala zostanie wyłączona z postępowania sądowego?
Czy w tej sytuacji moje zeznania i opinia biegłego mogą zostać na mój wniosek wyłączone?