Oddanie butów na czas reklamacji?

• Autor wątku Autor wątku misiek-38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misiek-38

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich :)
Na wstępie wyjaśnię, że szukałem odpowiedzi na moje pytanie na tym forum - ale niczego nie znalazłem, stąd ten post.. Być może używałem niewłaściwych słów kluczowych, ale i tak żadna z wyrzuconych przez szukajkę odpowiedzi niczego mi nie dała :( ..

Mianowicie - kupiłem buty we wrześniu, a parę dni temu zauważyłem pękające szwy. Sprzedawca nie widzi przeszkód w przyjęciu butów, ale - jako że jest to jedyna para moich butów do noszenia w takim sezonie jak teraz (na sandałki jeszcze trochę za wcześnie, a na zimówki trochę za ciepło..) - nie bardzo uśmiecha mi się chodzić dwa tygodnie na bosaka, a na kupno nowych po prostu nie mam teraz pieniążków :( ..

Czy istnieje jakiś rozsądny i podparty paragrafami sposób na wyjście z tego błędnego koła? (oddam - będę bez butów przez dwa tygodnie, nie oddam - też będę bez butów, ale kilka tygodni później i na dobre..)

Dzięki za wszelkie sugestie, najchętniej podparte konkretnymi paragrafami - z własnego doświadczenia wiem, że osoby sprzedające nie zawsze znają prawa konsumentów czy też swoje, natomiast np. pisemko z argumentami w postaci konkretnych paragrafów robi nie tylko większe wrażenie, ale i zaoszczędza wiele czasu na przyszłość:)

Pozdrawiam, a że mamy Święta - przeto wszystkim życzę zdrowych i spokojnych dni, oraz moooookruśkiego Dyngusa :) !!

Takie rozwiązanie to byłby zbytek szczęścia :) , ale w takim razie - czyżbym zostawał zmuszany do zakupów wbrew swej woli??!! (bo np. nie chcę mieć iluś par butów, a pomijając fakt że te co mam podobają mi się - inne są nie w moim guście.. :) )??

nie jestes do niczego zmuszany - w Polsce nie ma obowiazku chodzenia w butach...:)) mozesz chodzić boso...

Fakt - tego sposobu na rozwiązanie problemu nie dostrzegłem ;) ...
Dzięki za naukę - od teraz jestem mądrzejszy ;) !!!!

Powrót