Oddanie kredytu

• Autor wątku Autor wątku sameriver18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sameriver18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Proszę mi powiedzieć czy jest możliwość sądownie przekazania odpowiedzialności za kredyt(kredyt gotówkowy.) Zaciągnęłam na spłatę zadłużeń mojego ex partnera z którym się rozstałam. W 90% pieniądze poszły na jego potrzeby. Mam podpisane oświadczenia i umowę o przejęciu długu. On obecnie robi mi przelewy i z mojego konta jest pobierana rata. Ale nie mam z nim kontaktu i chciałabym zdjąć z siebie odpowiedzialność za ten kredyt. Jak również jest też umowa w sieci komórkowej na Internet który także jest na mnie(a w pełni korzysta On) i również podpisał oświadczenie, że przejmuje pełną odpowiedzialność i podejmuje się spłaty. To także chciałabym zdjąć z siebie. Jakie mam szansę ?

Praktycznie żadne. Niech były chłopak weźmie kredyt i odda Ci całą kwotę z kredyt i umowę.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

andrew_1975 napisał:
Praktycznie żadne. Niech były chłopak weźmie kredyt i odda Ci całą kwotę z kredyt i umowę.

hmmm.. a powiedz mi proszę, jakie szanse są na to, że sąd nakaże jemu mnie spłacić? (jesli założyłabym sprawę cywilną) zaznaczę, że dobrowolnie spłaca mnie w całości już 1.5 roku ! więc dobrowolne dogadanie się z nim, nie wchodzi w grę!

Masz jakiś dokument potwierdzający?
Np umowę pożyczki że były chłopak pożyczył pieniądze od Ciebie?
Bo narazie umowy są na Ciebie i Ty jesteś zobowiązana do spłaty.
Kiedy kończy się umowa na Internet?

andrew_1975 napisał:
Masz jakiś dokument potwierdzający?
Np umowę pożyczki że były chłopak pożyczył pieniądze od Ciebie?
Bo narazie umowy są na Ciebie i Ty jesteś zobowiązana do spłaty.
Kiedy kończy się umowa na Internet?

na kredyt mam z nim spianą umowę, oraz oświadczenie.
na internet mam spisane z nim oswiadczenie.
kredyt kończy się za 7 lat :(
a Internet za 14mcy.

Moje pytanie brzmi, jakie mam szanse na to, że zostanę spłacona. Wchodzi w gre tylko droga prawna

Jaką umowę na kredyt masz z nim spisaną?
Umowę że udzieliłaś mu pożyczki?

Dlaczego on nie może wziąść pożyczki w wysokości która pozostała do spłaty i Ci oddać?
Wtedy sam by spłacał kredyt.

umowę cywilną, że ja udzielam jemu kredytu w kwocie takiej jakiej mi pozostało do spłaty (czyli mój kredyt) i w ilości rat(Tyle ile mi zostało) tam są wszytskie jego dane oraz dane dotyczące mojego kredytu) oraz oswiadczenie ze on w pelni podejmuje sie spłaty ww. kredytu.
On, nie moze. Mial komorników i ja wplasnie splacilam wszystkie jego zobowiazania. W Banku nikt nie chciał jemu udzielic kredytu, wiec domyslam sie ze dalej nie ma zdolności

Podejrzewam że jak przestanie spłacać to bank wezwie Ciebie do spłaty pozostałej kwoty.
A Ty możesz potem od niego egzekwować tą kwotę.
Co do przepisania wszystkiego na niego moim zdaniem niema szans.

andrew_1975 napisał:
Podejrzewam że jak przestanie spłacać to bank wezwie Ciebie do spłaty pozostałej kwoty.
A Ty możesz potem od niego egzekwować tą kwotę.
Co do przepisania wszystkiego na niego moim zdaniem niema szans.

o to właśnie chodzi, że mnie stresuje to czy zapłaci czy nie.(to 7lat)
Chciałabym wiedzieć czy w sądzie w sprawie cywilnej uzyskam dla niego nakaz do całkowitej spłaty

Powrót