Odebranie Prawa Jazdy

• Autor wątku Autor wątku arek12011983
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arek12011983

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Przepraszam jeżeli post umieściłem w złym dziale. Mam problem a mianowicie dostałem pismo z komendy wojewódzkiej w Krakowie że łącznie mam 25 punktów. I tu jest problem w maju tego roku (po trzeźwemu "potrąciłem" pieszego) podpisując wyrok i inne papiery z tym związane nigdzie nie było mowy że za to jest 10 punktów karnych ani nic takiego nie podpisywałem ani nie zostałem poinformowany. Ostatnio dostałem 3 punkty za brak pasów i zrobiło się 25. Czy istnieje jakaś opcja żeby nie tracić prawa jazdy (jestem przedstawicielem handlowym)?? A jak nie ma to na ile stracę?? czy muszę ponownie zdawać egzamin?? proszę o szybką odpowiedź. I jeszcze jedno co sie stanie jak mnie złapie policja?? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

[cytat="arek12011983":obiylb4j]Ostatnio dostałem 3 punkty za brak pasów [/cytat:obiylb4j]

O ile mnie pamięć nie myli, to taryfikator za cos takiego przewiduje 2 punkty karne i 100zl mandatu. Skąd więc u Pana ten dodatkowy punkt???

Byłem wtedy z pasażerem za to jest 3pkt. tak?? a po zatym niewiedziałem że mam 10 punktów więcej. Ani na wyroku który już otrzymałem 5 miesięcy temu nie pisało nigdzie ani mandatu karnego nie dostałem tylko grzywne. oraz wyrok w zawieszeniu. Mogę się jakoś uratować. A zażalenie opuźni całą sprawę?? Na poleconym z policji piszę "wniosek o sprawdzenie kwalifikacji" czy już nie mogę prowadzić?

Na co chciałby Pan złożyć zażalenie?

Nie jestem biegły w tych sprawach ale czy mogę zdziałać cokolwiek żeby nie stracić prawa jazdy co oznacza wniosek o sprawdzenie kwalifikacji? bo takie pismo dostałem.

:evil: też straciłem prawko... dla mnie masakra. wiem co czujesz.

Powrót