Odholowane auto!

• Autor wątku Autor wątku ravin23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ravin23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
Mam problem ponieważ odholowano mi auto z parkingu. Sprawa wygląda tak że we wtorek musiałem wyjechać w delegacje z pracy, samochód stał na parkingu w miejscu dla inwalidów, mam kartę parkingową dla inwalidów z Polski z flagą Unii Europejskiej i myślałem że będzie można parkować. Dodam też że mieszkam w samym centrum miasteczka (Haidenhaim an der Brenz) i nie mam możliwości parkowania pod domem gdyż ulica jest zamknięta. W piątek wróciłem i zadzwoniłem na policję dowiedzieć się gdzie jest auto okazało się właśnie że zostało odholowane i trzeba będzie zapłacić 250 euro + 10 euro za dobę. Może ktoś wie gdzie się udać mam namyśli coś jak rzecznik praw obywatelskich. pozdrawiam

Żaden rzecznik tylko odwołanie od decyzji administracyjnej. Termin odwołania jeden miesiąc od daty doręczenia.

mam rozumieć że w ratuszu to mam zrobić??

jaki druczek... samochód stoi jeszcze na parkingu gdzie go odholowano!!! jutro bede dopiero jechał po nie

Samochodu nie dostaniesz, jeżeli nie zapłacisz. Więc płacisz zastrzegając sobie prawo do odwołania się (unter Vorbehalt).

Powrót