P
patrykjj
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, przedstawię mój problem z zamówieniem na oficjalnej stronie *** i mam nadzieje że będziecie mi w stanie doradzić co zrobić w tej sytuacji.
Na początku napiszę że zgodnie z regulaminem dostępnym na stronie ***, umowa sprzedaży zostaje zawarta w momencie otrzymania maila potwierdzającego wysyłkę towaru.
24go czerwca złożyłem zamówienie, po czym dostałem maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia. 29go dostałem maila potwierdzającego wysyłkę towaru, wraz z linkiem do śledzenie przesyłki na stronie UPS. Następnie, przez tydzień czasu nie było żadnych aktualizacji odnośnie przesyłki, więc postanowiłem skontaktować się z supportem i zapytać co się dzieje z moim zamówieniem. Po dwóch dniach dostałem odpowiedź że zwrot środków został przekazany na moje konto (tutaj brak jakiegokolwiek wyjaśnienia co się stało). Odpowiedziałem że zgodnie z regulaminem i prawem polskim, doszło do zawarcia umowy sprzedaży i żądam zamówionego towaru.
Odpowiedź supportu:
Czy ***s w tej sytuacji jest zobowiązany do wywiązania się z zawartej umowy? Co powinienem zrobić w dalszej kolejności jeśli support odmówił współpracy?
moderacja
Na początku napiszę że zgodnie z regulaminem dostępnym na stronie ***, umowa sprzedaży zostaje zawarta w momencie otrzymania maila potwierdzającego wysyłkę towaru.
24go czerwca złożyłem zamówienie, po czym dostałem maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia. 29go dostałem maila potwierdzającego wysyłkę towaru, wraz z linkiem do śledzenie przesyłki na stronie UPS. Następnie, przez tydzień czasu nie było żadnych aktualizacji odnośnie przesyłki, więc postanowiłem skontaktować się z supportem i zapytać co się dzieje z moim zamówieniem. Po dwóch dniach dostałem odpowiedź że zwrot środków został przekazany na moje konto (tutaj brak jakiegokolwiek wyjaśnienia co się stało). Odpowiedziałem że zgodnie z regulaminem i prawem polskim, doszło do zawarcia umowy sprzedaży i żądam zamówionego towaru.
Odpowiedź supportu:
Na koniec dodam że była to limitowana edycja butów której cena detaliczna wynosi 899zł, natomiast na rynku wtórnym ich wartość to 1600-2000zł. (być może ma to jakieś znaczenie dla całej sprawy)Uprzejmie informuję, że otrzymał Pan wiadomość z informacją dotyczącą zwrotu środków na konto, z którego zamówienie zostało opłacone, ponieważ w chwili, gdy paczka z produktem została skompletowana i przygotowana, zagubiła się na etapie odbioru przez firmę kurierską UPS. W tej sytuacji jedyną możliwością jest zwrot środków na konto. Niestety, ale nie byliśmy w stanie wznowić tego zamówienia.
W imieniu firmy ***, przepraszam za tę sytuację oraz za wszelkie zaistniałe niedogodności.
Czy ***s w tej sytuacji jest zobowiązany do wywiązania się z zawartej umowy? Co powinienem zrobić w dalszej kolejności jeśli support odmówił współpracy?
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: