M
Margaret1993
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Otrzymałam z pup skierowanie do pracodawcy. Poszłam na rozmowę. Była to praca przez agencję pracy tymczasowej. Ze względu na charakter pracy oraz fakt, że była ona poza miejscem zamieszkania uznałam, że proponowane wynagrodzenie (minimalne) jest za niskie. Nie doszliśmy z pracodawcą do porozumienia, co do wysokości wynagrodzenia i też taka notatka znalazła się na skierowaniu, z którym wróciłam do pup. Pup uznał to za odmowę podjęcia pracy z mojej strony. Zaznaczam, że oferty nie odrzuciłam, bo mi się nie podobała, nie chciałam, itp. Nie ma też tu żadnego kombinowania.
Teraz pytania: 1. Czy brak porozumienia z pracodawcą w kwestii wysokości wynagrodzenia jest równoznaczny z odmową podjęcia zatrudnienia? 2. Ustawa nakłada obowiązek przyjęcia oferty wystawionej przez pup, ale czy nadkłada też obowiązek podjęcia tego zatrudnienia i to bez możliwości negocjacji jego warunków?
Teraz pytania: 1. Czy brak porozumienia z pracodawcą w kwestii wysokości wynagrodzenia jest równoznaczny z odmową podjęcia zatrudnienia? 2. Ustawa nakłada obowiązek przyjęcia oferty wystawionej przez pup, ale czy nadkłada też obowiązek podjęcia tego zatrudnienia i to bez możliwości negocjacji jego warunków?