odmowa przyjęcia zwrotu towaru

• Autor wątku Autor wątku zielona78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zielona78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam
zakupiłam przez internet obuwie, zostało jedynie przymierzone i gdy okazało się, że nie pasują odrazu spakowałam je spowrotem - nie było więcej zakładane, ani noszone. Sklep przyjął moje oświadczenie o odstąpieniu od umowy w terminie 14 dni, buty odesłałam w takim samym stanie w jakim otrzymałam. Niestety zwrotu nie przyjęto, twierdząc, że obuwie nosi ślady użytkowania. Bez żadnej ekspertyzy czy opinii rzeczoznawcy... Zadzwoniłam, że nie zgadzam się z ta opinią - obiecano, że sprawę rozpatrzą ponownie, otrzymałam również negatywną odpowiedź - z tą różnicą, że buty miały już LICZNE ślady użytkowania. Paczkę odesłano do mnie. Za radą rzecznika konsumentów napisałam ponownie wiadomość, z adnotacją że sprawa jest zgłoszona do rzecznika - sklep już nie odpowiada. Co jeszcze mogę zrobić?

Poproś o pomoc Rzecznika Konsumentów.

Ależ prosiłam już, zrobiłam tak jak napisałam powyżej... Pani Rzecznik nic więcej ponad to już mi nie poradziła.

Zatem poproś ją aby w twoim imieniu, jako Rzecznik wystosowała pismo.

ok, chociaż już wcześniej odrazu odsyłała mnie do Inspekcji Handlowej, ale spróbuję ponownie - może tym razem lepiej zajmie się tą sprawą...

Powrót