Odmowa publikacji listy rankingowej

• Autor wątku Autor wątku Kenny97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kenny97

Stały bywalec
Odpowiedzi
957
W związku z odmową przyznania dotacji dla bezrobotnego wystąpiłem w wnioskiem o przesłanie kserokopii protokołu posiedzenia komisji, listy rankingowej (bez nr PESEL i adresu tylko miejscowość), oraz innych dwóch dokumentów.

PUP odmówił przesłania kserokopii listy rankingowej powołując się na ustawę o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2016 r. poz. 922 z późn. zm.).

Czy teraz PUP nie publikują, ujawniają listy? Na stronie PUP w archiwum z 2015 nadal są listy rankingowe osób a nawet ich nr PESEL.

Nie powinni publikować. Zwłaszcza informacji zawierających dane osobowe.

Czy wystąpił Pan z wnioskiem o udzielenie informacji publicznej?
A swoją drogą po co to Panu? Jaki ma Pan cel? Bo jeśli tylko uzyskanie "dotacji", a wszystkie środki zostały już rozdane, to nie widzę możliwości zmiany decyzji przez PUP w Pana sprawie.

Ostatnia edycja:
Chciałbym wiedzieć jaka była lista rankingowa a środki jeszcze są na II nabór. Skąd ja mogę wiedzieć teraz ile wniosków brało udział w naborze?

Czyli komisja może zaniżyć punktację ot tak? rozumiem, nie trzeba tego wyjaśnić? W moim PUP przy środkach własnych jest taka skala 0-5 pkt. i to wszystko, na jakiej podstawie dany członek komisji daje 1 pkt a drugi 3 pkt? W regulaminie nie ma żadnych widełek np. 10% środków własnych to 1 pkt 30% to 2 pkt tak widziałem jest w innych PUP a tutaj decyduje "widzi mi się" członka komisji.

No i dlaczego wnioski o dotację trzeba wypełniać ręcznie a nie można na komputerze i wydrukować? Tak jest w każdym PUP? Co to ma na celu?

Powrót