Odmowa reklamacji

• Autor wątku Autor wątku porszak222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

porszak222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

Dnia 24.12 rano otrzymałem przesyłkę z telewizorem. Przesyłka była za pobraniem. Sprawdziłem paczkę i uznałem że wszystko jest ok. Niestety po otwarciu pod choinką okazało się że telewizor ma pęknięty ekran. 28.01 natychmiast wezwałem kuriera i udało się spisać protokół. Rozpoczęła się procedura reklamacyjna tak jak życzy sobie tego sprzedawca. Niestety, reklamacja nie została uwzględniona. Tłumaczenia sprzedawcy są pokrętne i uważa że to ja uszkodziłem telewizor po instalacji stopki. Problemem jest to że ja stopki nigdy nie montowałem. 18.01 mimo wyjaśnień o nie dotykanie stopki telewizora sprzedawca nadal pozostaje nie ugięty.
Prosił bym o poradę co z tym fantem zrobić.

Pozdrawiam

Co dokładnie zawiera protokół ?
Jest data kiedy został spisany ?
Jeśli jest w nim zapisane, że uszkodzenie zostało zgłoszone nie w obecności kuriera, zapomnij o reklamacji więc odpowiadając na pytanie;
porszak222 napisał:
Prosił bym o poradę co z tym fantem zrobić.
Kupic nowy lub naprawić obecny na własny koszt.

Jest data, kurier przyjechał i sporządził, sam stwierdził ze jak najbardziej możliwe jest aby takie uszkodzenie powstało podczas transportu. Jakie są kroki prawne możliwe do podjęcia w tej sytuacji? Chodzi mi jakie pismo trzeba napisać a potem ewentualnie jak i gdzie zgłosić pozew, ponieważ mam jakiś 5 świadków że telewizor wyjęto z pudełka już zepsuty, a tym bardziej nie montowano żadnej stopki.

ale w protokole jest napisane, że uszkodzenie stwierdzono w obecności kuriera?

Kiedy odebrałeś przesyłkę ?
Kiedy ją otworzyłeś ?
Przepraszam :) Nie doczytałem, już to napisałeś :)
Więc mam pytanie, masz świadków którzy od chwili odbioru do chwili otwarcia siedzieli i wpatrywali się w zapakowaną paczkę ?

Ostatnia edycja:
Mam świadków, ponieważ przesyłka została odebrana a potem stała w jednym miejscu aż osoba dla której przeznaczony był prezent jej nie otworzyła. Problem i tak był tak na prawdę widoczny dopiero po podłączeniu TV do kontaktu, ponieważ z zewnątrz wyglądało to jak wada foli naklejonej na ekran. Uwaga ta została zawarta w zgłoszeniu szkody, które podrzucam w załączniku.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc ;)

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót