N
Nina0483
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam, mam pytanie
. 23.10 miałam kolizję drogową. Facet zajechał mi drogę i żeby nie uderzyć w niego, zjechałam na bok i zahaczyłam swoim autem o barierki, uszkadzając je. Spisaliśmy odpowiednią notatkę i zgłosiłam do jego ubezpieczalni, tj. Ergo Hestia. Ponieważ jestem już na ,,ostatkach,, w ciąży zagrożonej, poprosiłam o auto zastępcze, abym w razie czego mogła dojechać do szpitala i wogóle, abym mogła wozić dzieci do szkoły. Auto przyznali nam na 9 dni i dalej nie chcą nam przedłużyć. Pani, która jest naszym opiekunem szkody napisała mi, że : ,, nie mam podstaw do przedłużenia pojazdu zastępczego. Zasadnych 9 dni ( 2 dni czasu na wybór warsztatu dokonującego naprawy, 5 dni czasu technologicznego naprawy oraz 2 dni okresu oczekiwania na części ) zostały wykorzystane w okresie od 27.10 do 5.11 br.,,
Co mogę dalej zrobić? Pieniędzy z odszkodowania jeszcze nie otrzymałam, bo oni mają 30 dni na wypłatę, a nie stać mnie aby z własnej kieszeni naprawić moje auto i to w ciągu 9 dni. Proszę o odp. Pozdrawiam
Co mogę dalej zrobić? Pieniędzy z odszkodowania jeszcze nie otrzymałam, bo oni mają 30 dni na wypłatę, a nie stać mnie aby z własnej kieszeni naprawić moje auto i to w ciągu 9 dni. Proszę o odp. Pozdrawiam