odmowa wypłaty odszkodowania przez WARTE

• Autor wątku Autor wątku bossu1111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bossu1111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
dostałem odmowe wypłaty odszkodowania od warty ale przed ta odmowa miałem trzy razy robiona wycene samochodu i za kazdym razem przyjezdzał inny rzeczoznawca za pierwszym razem dostałem 900zł za drugim 1600zł a teraz mam odmowe wypłaty odszkodowania .prosze o pomoc w tej sprawie co dalej

chetnie bym to zrobił ale jeszcze nie dostałem tego na pismie .
Powiedzieli mi tak przez telefon ze jest odmowa i nic wiecej troche mnie to dziwi ze to tak jest dziwnie załatwiane bo sprawa ciadnie sie 3 miesiace .
dodałem tez post w sprawach ogólnych jak mozesz to zerknij bo widze ze najczesciej to ty sie udzielasz

[cytat="bossu1111"]chetnie bym to zrobił ale jeszcze nie dostałem tego na pismie .
Powiedzieli mi tak przez telefon ze jest odmowa i nic wiecej troche mnie to dziwi ze to tak jest dziwnie załatwiane bo sprawa ciadnie sie 3 miesiace .[/cytat]
90 dni to maksymalny termin likwidacji szkody, więc musieli coś orzec. A bez uzasadnienia można sobie zgadywać, co dalej.
[cytat:7ooqoxy5]dodałem tez post w sprawach ogólnych jak mozesz to zerknij bo widze ze najczesciej to ty sie udzielasz[/cytat:7ooqoxy5]
Tylko w ubezpieczeniach komunikacyjnych.

odmowę WYPŁATY czy odmowę DOPŁATY ?

tak jak mówi Homer - jak dostaniesz pismo z powodem odmowy to sie odezwij

odmowa wyplaty odszkodowanie cd.

dostałem od warty odpowiedz na pismie i napisali:ze z dokładnej analizy przebiegu przedmiotowego zdarzenia wynika, iz winny spowodowania przedmiotowej kolizji jest kierowca marki alfa romeo(czyli TATA) , który wymusił pierwszenstwo przejazdu na pojezdzie lublin.Dokonana wizja lokalna miejsca zdarzenia wyakazała, iż pas przedłużenia ul wiejskiej i pas przedłużenia AL> Ujazdowskich (biegnocych przez Plac Trzecg Krzyży zbiegają sie, przy czym pas pzredłuzenia ul.Wiejskiej, krórym poruszał sie samochód alfa romeo zakonczony jest linia warunkowego zatrzymania sie i jast on podporzadkowany pasowi przedużenia AL>Ujazdowskich, którym poruszał sie samochód lublin

Dziwi mnie to ze dopiero po 2 miesiacach pojechali na miejsce i sprawdzali !!!
ciekawe skąd bym miał oswiadczenie sprawcy który sie do wszystkiego przyznał
mam papiery na wycene za 900zł potem nastepna wycene na 1600zł jak zgosiłem ze za te pieniadze nie wyremonyuje samochodu ze nawet w hurtowni INTER_CARS nie ma takch cen co oni mi podali za te czsci i wtedy wysłałem im koszty robocizny i czesci w serwisie alfr romro to wtedy zaczeli szukac mojej winy !!!!!!!!!!
z tego co wiem to tata nie mówił im dokładnego miejsca zdazenia a chcieli to od niego wyciagnac przez tel bo dzwonili 3 razy .
A glówny kierownik rzeczoznawców z Warty strasznie sie zdiwił jak ja mu powiedziałem ze dostałem odmowe wypłaty odszkodowania ,wiec nie wiem co tu sa za jaja z tym odszkodowaniem .
Da rade cos zdiałac??????
A zapomniałem dodac że dodali też ze moge sie odwołac do DYREKTORA mAKROREGIONU CENTRALNEGO WARTA S.A ALBO ISC DO SADU.

dostałem porade od prawnika ze jezeli nie chca mi wypłacic odszkodowania to rzebym sie zgłosił do rzecznika ubespieczonych

może warto zgłosić fakt kolizji na policję, przesłuchanie obu kierowców powinno wyjaśnić sprawę.

Widać dla warty oświadczenie sprawcy nic nie znaczy.

Moim zdaniem rzecznik nic to nie pomoże.

Pomóc pewnie nie pomoże, ale zawsze to skarga, może kiedyś przywalą im jakąś karę.

Szkoda czasu na rzecznika, potrwa conajmniej trzy miesiące, a nic nie załatwi.

Ponadto rzecznik nie ma prawa nakładać kary na ubezpieczyciela.

Powrót