Odmowa wyplaty odszkodowania ***

• Autor wątku Autor wątku dare8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dare8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. ***regulamin FP. mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jaka jest oficjalna przyczyna odmowy wypłaty odszkodowania? Podczas pisania wyłącz sobie caps locka.

Cytat.
Na podstawie Wnioskow z zebranej dokumentacji stwierdzono , iz analizowane zdarzenie nie moglo zaistniec i nie zaistnialo w taki sposob , jak zostala zdeklarowane i opisana w dokumentach zgloszenia przedmiotowej szkody.

Z tresci ubespieczenia ( art 805 kc)wynika, ze powinien byc to wypadek przyszly,mozliwy,ale niepewny tj.zdarzenie, ktore w okresie trwania danego stosunku ubespieczenia moze,ale nie musi nastapic.

Uzyskany material dowodowy oraz poczynione ustalenia w trakcie trwajacego postepowania likwidacyjnego nie daly podstaw do stwierdzenia, ze zdarzenie mialo charakter losowy i zostalo zgodnie z deklarowanymi okolicznosciami ,ktore moglyby stanowic opisany w art. 805 kc przypadek.

W zwiazku z powyzszym po zbadaniu zasadnosci roszczen na podstawie zgromadzonej dokumentacji oraz uwzgledniajac powyzsze uregulowania prawne Wiener TU SA zmuszone jest zakonczyc postepowanie likwidacyjne udzielajac odmowy przyznania odszkodowania.

Oczywiście podczas domowej wizyty ubezpieczyciela dokładnie opisałaś zdarzenie łącznie z danymi drugiego uczestnika, co mu uszkodziłaś, kiedy itp czy to było na zasadzie tak jak napisałaś że nie wiesz jak to było bo nie wiele pamiętasz.

Witam.Pan z ubezpieczalni pojawil sie u mnie po prawie 2 i pol miesiac .Mowilam mu ze niewiele pamietam znaczy do samego wypatku tak pozniej to ja bylam w takim szoku ze nawet niepamietam jak wrocilam do domu. Pan bardzo zemnie wyciagal zeznania jak byl ustawiony samochod jaki byl jego kolor .Dzis wiem ze samochod byl srebrny ale w tamtym momecie byl dla mnie ciemny moze brudny pan koniecznie chcial wiedziec jaki kolor czy np. granatowy wiec tak powiedzialam ze granatowy . Mysle ze moje zeznania byly sprzeczne co do koloru samochodu ale jak powiedzialam i ten pan to zapisal z tego dnia niewiele pamietam do dzis niewsiadlam jeszcze za kierownice .

Powrót