odmowa zapomogi

• Autor wątku Autor wątku dradrala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dradrala

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry. Ze względu na śmierć taty złożyłam podanie o przyznanie zapomogi z uczelni. Nie została mi ona przyznana ze względu na ukończenie już jednych studiów I stopnia (obecnie zaczęłam kolejny kierunek, również licencjackich). Problem polega na tym, że nigdy nie pobierałam żadnego stypendium z uczelni oraz po śmierci taty również nie będę pobierać. Czy jest jakaś nadzieja na pozytywne rozpatrzenie odwołania?

Możesz się gdzieś odwołać od decyzji o odmowie?

"Studentowi, który po ukończeniu jednego kierunku studiów studiuje na drugim lub
kolejnym kierunku studiów, świadczenia, o których mowa w § 1 ust. 1, nie
przysługują, chyba, że kontynuuje on studia po ukończeniu studiów I stopnia w celu
uzyskania tytułu zawodowego magistra, jednakże nie dłużej niż przez okres trzech lat." Według tego punktu nie przysługuje mi już zapomoga

I teraz się zastanawiam czy w uzasadnieniu nie dać kosztorysu Rutkowskiego, który pobrał sobie za poszukiwania taty 15 tysięcy. Siłą rzeczy budżet domowy ucierpiał na tym.

Zdecyduj się. W jednym poście dochodzisz do wniosku, że Ci się nie należy a w drugim że chcesz dołączyć fakturę od Rutkowskiego. Swoją drogą wydanie tych 15 tysięcy, nawet jeśli budżet domowy na tym ucierpiał, nie było nieuniknione i niezbędne. Od poszukiwania osób zaginionych jest Policja, która nie pobiera za to opłat. To tak jakbyś argumentowała że budżet domowy ucierpiał, bo poszłaś prywatnie na zabieg medyczny, bo nie chciało Ci się czekać 3 lata w kolejce na NFZ. Nieprzekonujące.

Powrót