R
Rado2137
Dzień dobry wszystkim! 11 października bieżącego roku zakupiłem na portalu Allegro pad do konsoli Xbox One. Sprzedający zawarł w opisie oferty informacje o tym, że sprzęt jest powystawowy sprowadzany z Wielkiej Brytanii i jest używany. Po odebraniu pada okazało się, że wadliwie działa jeden z drążków w związku z czym (tu popełniłem jak się okazuje błąd) postanowiłem pada rozkręcić, aby go przeczyścić. Niestety to nie pomogło i odesłałem produkt do sprzedawcy. Sprzedawca odmówił zwrotu pieniędzy, a także wymiany towaru, ponieważ w padzie została naderwana naklejka producenta co świadczy o tym, że pad został rozkręcony - przyznałem się do tego, jednak zauważyłem, że w regulaminie oferty nie ma ani słowa o tym, że sprzedawca może odmówić wymiany towaru lub zwrotu pieniędzy jeśli pad został rozkręcony, nie ma także informacji o tym, że naklejka producenta spełnia formę plomby gwarancyjnej. Czy sprzedawca miał prawo odmówić w tym przypadku zwrotu pięniędzy lub odmówić wymiany towaru? Z góry dziękuję za wszelką pomoc w tej sprawie.