Odmówienie mandatu za przejście przez ulice

• Autor wątku Autor wątku Posterd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Posterd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mój przypadek wyglądał tak:
przekraczałem jezdnie na pasach wchodząc na zielonym po czym zaczęło migać i jak brakowało mi około 1 metra do przejścia przez pasy, zrobiło się czerwone po czym zatrzymał mnie policjant i chciał mnie ukarać mandatem za przekraczanie na czerwonym świetle. Nie przyjąłem mandatu ponieważ czuje się nie winny i sprawa została skierowana do sądu grockiego

Czy Sąd umorzy postępowanie czy jednak zostanę ukarany za niewinność i znów Policja okaże się bezkarna :/ :/ ??

:(

to ja sie dolacze do pytania

slyszalam na kursie prawa jazdy, ze jesli osoba wchodzi na pasy podczas gdy pali sie zielone swiatlo to jesli nie ma po drodze wysepki moze spokojnie przejsc do konca pasow (bez zadnego podbiegania) nawet jesli swiatlo zacznie migac badz tez zmieni sie na czerwone

jednak powyzszy post pokazuje, ze jest inaczej?

powyższy post wskazuje na różnice w postrzeganiu świata między policją a zwykłym człowiekiem... (czyli: jakie było światło kiedy wchodziłem na jezdnię)

Należy złożyć do sądu, do którego trafił wniosek o ukaranie wyjaśnienia. Kwestia na jakiego sędziego się trafi, jest szansa na naganę, raczej nikłe na uniewinnienie. Zależy co znajdzie się w wyjaśnieniach, jak została sporządzona notatka urzędowa, ilu było policjantów, czy byli jacyś świadkowie. Sprawa nie jest z góry przegrana, jeśli jest Pan niewinny należy to napisać i spokojnie opisać sytuację.

Powrót