Odmowienie podpisania umowy o staz

• Autor wątku Autor wątku jacekolch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacekolch

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzien dobry.
Jestem juz rok zarejestrowany w urzedzie i dostalem propozycje stazu na budowie.
Jo tam doswiadczenia w tym nie mam-z gory mnie odrzuca.A tu na rozmowie szef zgodzil sie na przyjecie mnie do pracy.w tym sprawa, ze biore kazde propozycje z urzedu, bo nie che odmawiac im,by nie stracic ubezpieczenia. :rolleyes:
Wyksztalcenie mam zupelnie inne i szukam stazu przy pomocy biurowej.Do tego nie moge za bardzo wykonywac ciezkiej pracy bo mam problemy z plecami.ostatnia praca fizyczna wytrzmalem tydzien i zszedlem na l4.Obawiam sie, ze tutaj tez sie moze sytuacja powtorzyc prze to dzwiganie.
Jak wybrnac z tej sytuacji.bo czekam na umowe z urzedu pracy.a nie chco tego ubezpieczenia tracic i kary placic po podpisaniu za 'nieobecnosci'.:confused:

jacekolch napisał:
Jo tam doswiadczenia w tym nie mam
staż służy nabyciu doświadczenia

jacekolch napisał:
Do tego nie moge za bardzo wykonywac ciezkiej pracy bo mam problemy z plecami.
o zdolności do pracy na danym stanowisku orzeka lekarz medycyny pracy

jacekolch napisał:
Wyksztalcenie mam zupelnie inne i szukam stazu przy pomocy biurowej.
tzn. jakiej ? bo to dosyć ogólne określenie, masz w tym kierunku jakieś doświadczenie?

jacekolch napisał:
szef zgodzil sie na przyjecie mnie do pracy
Nie do pracy... tylko na staż.
Posiada Pan opinię lekarza profilaktyka, że nie może Pan wykonywać cieżkiej pracy bo mam problemy z plecami?

Agnieszka3M napisał:
staż służy nabyciu doświadczenia

o zdolności do pracy na danym stanowisku orzeka lekarz medycyny pracy

tzn. jakiej ? bo to dosyć ogólne określenie, masz w tym kierunku jakieś doświadczenie?

Za powyzsze odpowiedzi podziekuje wam.

1.zgoda ale jo nie widze sie w tej robocie i tracic czas na niepotrzebne umiejetnosci bede,ktore niechce wykonywac i to za marne 800zl w zmiennych jesien zima warunkach.

Lekarz medycyny pracy,czy lekarz profilaktyk,ortopeda,kto to wydaje i na jakiej podstawie.
Bo jo przejde teraz wzorowo,ale jak cos podzwigam intensywnie,mam sztywne plecy,nie moge wstac i ucisk w dolnym kregu.

Technik hotelarstwa i szukom staz na pomoc biurowa,recepcjonista,praca przy gosciach w hotelu ino taka sprawa.

Edytowac nie moge.pytania mam 2 jeszcze.

Jak zrobic to komfortowo.Podpisac staz i pojsc na badania i lekarzowi powiedziec o tym problemie z plecami.Czy w sytuacji przedstawienia ciezkiej pracy i dolegliwosci zdrowotnych moze odmowic pozytywnej opinii do stazu?czy nie przejdzie to?

Poczytolem watki wszystkie do maja i zle zapowiada to,bo pracodawca wyraza chec zatrudnienia.
Wiec nawet po przetrwaniu stazu byda miec zawieszone prawa z powodu odmowy.i jeszcza jak po kwartale sie zarejestruje ponownie,to beda mi szukac pracy pod katem budowlanki/wykonczen/remontow.
Wspominal wam,ze to nie pasuje mi a znalezienie pracy bedzie trudne,by ucieknac od stazu.

Prosza was o odpowiedz kto wydaje decyzje o przeciwskazaniach do pracy i jak zrobic to skrotem.

Ostatnia edycja:
Przed rozpoczęciem pracy są badania u lekarza medycyny pracy. Przedstawić swoją sytuację i jeśli wcześniej były takie problemy to dokumenty z leczenia. Lekarz sprawdzi czy to jakaś choroba czy po prostu jest pan fizycznie słaby i się pan po paru tygodniach tyrania wyrobi.

Co do wyboerania sobie pracy to jak pan ma własne środki i nie potrzebuje ubezpieczenia to proszę siedzieć w domu i wybrzydzać. A z UP się idzie żeby mieć pracę.

Masz racje podziekowac.

Jak pisolem.nie widze sie w robocie fizycznej a kazda pozostala przyjme,w ktora bede realizowac i rozwijac sie.
Tyle,ze nie dokumentowalem tego,zaczne od tych spraw.
Ps mialem pare tymczasowych prac fizycznych i w kazdej to samo,zwykle po pol roku przerywalem umowe a ostatnia po tygodniu.mam to od paru lat i gorzej tylko idzie.
Wiec nie wyrobia sie po tyraniu predzej zatyram sie.

Stad moje checi w hotelarstwie do pracy.

Trudno,podpisze staz i beda na l4 kiwal sie w domu.

Tylko jeśli tak jak Pan stwierdził:"podpisze staz i bede na l4 kiwal sie w domu" to jeżeli będzie ono trwało dłużej, niż bodajże dwa tygodnie lub miesiąc nie pamiętam dokładnie, to będzie to powód do rozwiązania stażu, ponieważ nie może zostać zrealizowany jego program.
pozdrawiam

Powrót