Odmowna decyzja.Dotacje Pup na działalność

• Autor wątku Autor wątku L44rs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

L44rs

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.
Dziś dostałem odmowę na środki z Pup w uzasadnieniu "zaproponowany przez Pana profil działalności wymaga kwalifikacji zawodowych, świadectwa pracy lub świadectwo szkolne"
Działalność jaką chciałem prowadzić to montaż ogrodzeń panelowych, Pkd jakie wpisałem to 43.29Z (Wykonywanie pozostałych instalacji budowlanych) w uzasadnieniu montaż ogrodzeń, bram.
Czy to przez zły Pkd zostało odmownie rozpatrzone czy wymagane są na to kwalifikacje ( wątpie).
Inne Pkd (podobne może o nie chodzi bardziej):
43.99.Z (działalność budowlaną wymagającą specjalistycznych umiejętności lub sprzętu: montaż elementów stalowych)
43.39.Z (roboty budowlane wykończeniowe pozostałe, gdzie indziej niesklasyfikowane)
W Pkd z 1997r. było 45.34.Z montaż płotów, ogrodzeń, balustrad i podobnych konstrukcji.
Wymagane we wniosku jest Pkd, świadectwo pracy mam, aby Brukarz, a zawód ze szkoły Technik Informatyk :)
Z góry dzięki za pomoc

Zasadność udzielenia środków w wyniku wniosku złożonego przez bezrobotnego ocenia PUP, a nie użytkownicy forum. Najwidoczniej Pana wniosek nie przekonał PUP.

Skoro profil planowanej działalności wymaga specjalistycznych umiejętności lub sprzętu, których Pan nie posiada, to nie ma się co dziwić, że PUP nie wydał zgody na dofinansowanie takiej działalności. Nie pisze Pan nic o swoich uprawnieniach/kwalifikacjach itp.

Ostatnia edycja:
Napisałem Brukarz, Technik Inf.
Narzędzia które są wymagane do montażu nie wymagają kwalifikacji tak jak , np. spawarka itp. łopata to raczej nie specjalistyczny sprzęt :_
Chyba, że muszę mieć inżyniera bo to jednak pomiary, ale nie wyższa matematyka:/

Od oceny czy Pana wniosek jest zasadny są urzędnicy zatrudnieni w PUP. Na forum nie jesteśmy w stanie rozstrzygnąć tak szczegółowej problematyki. Pan ma swoje argumenty, a PUP najwidoczniej widzi jakąś lukę, aby udzielić środków. Należałoby poznać opinię obu stron, aby pokusić się o ocenę sytuacji.
Jeśli nie zgadza się Pan z decyzją kierownictwa PUP, to może warto spróbować ponegocjować... zaczynając od dowiedzenia się w czym tkwi problem. Jedynie to mogę Panu doradzić mając bardzo ograniczoną wiedzę na temat treści wniosku.

Ostatnia edycja:
Powrót