Odmowna reklamacja obuwia z CCC

• Autor wątku Autor wątku mantula
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mantula

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam forumowiczów!

Jestem zielonym użytkownikiem forum prawnego i proszę o pomoc w moim problemie.

Kupiłem buty w sklepie CCC dnia 13-04-2015r. w sklepie wyglądały na takie same,na drugi dzień w świetle słonecznym zauważyłem że są w dwóch zupełnie innych odcieniach. Z racji tego,że mieszkam daleko od sklepu CCC reklamacji dokonałem dopiero dnia 28-04. Pani w sklepie od razu powiedziała że reklamacje nie będzie przyjęta,bo na taką reklamację mam TYLKO 7 dni (?!) i taką właśnie dostałem odpowiedź meilową w dniu 15-05. o to jej treść:

" Witam, Pana reklamacja jest uznana za niezasadną. Jak tylko obuwie wróci z firmy poinformujemy Pana o tym fakcie "

Co mogę zrobić aby jednak reklamacja była uznana ?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

Proszę bardzo

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
kc Art. 561(5).

Jeżeli kupujący będący konsumentem zażądał wymiany rzeczy lub usunięcia wady albo złożył oświadczenie o obniżeniu ceny, określając kwotę, o którą cena ma być obniżona, a sprzedawca nie ustosunkował się do tego żądania w terminie czternastu dni, uważa się, że żądanie to uznał za uzasadnione
Sprzedawca przekroczył ustawowy termin na ustosunkowanie sę do reklamacji, a zatem Twoje żądanie zostało z mocy prawa uznane za zasadne.

Mam rozumieć,że śmiało mam czekać na wiadomość mailową od sklepu,że buty dotarły do sklepu stacjonarnego i udać się tam z żądaniem o uznanie reklamacji z tego tytułu i oni muszą mi ją przyznać ?

Dziękuje bardzo za pomoc!

Powrót