Odmowna reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku marahajji
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marahajji

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

16 września oddałem telefon do sklepu, w którym go zakupiłem. Telefon na gwarancji. Problem polegał, że przestał mi działać dolny panel w telefonie dotykowym. Przy spisywaniu protokołu przyjęcia - sprzedawca, zaznaczył, że telefon posiada tylko rysy ( normalne ślady użytkowania) Kazali czekać 2 tyg
Dziś dostałem sms, że mogę odebrać telefon. W sklepie powiedzieli mi, że serwis nie uznał gwarancji bo wada jest mechaniczna - pęknięty wyświetlacz w prawym górnym rogu i dlatego nie działa dolny panel. Oczywiście wyświetlacz był cały, i nikt nie wniósł żadnych zastrzeżeń podczas odbioru telefonu 2 tyg temu.
Po krótkiej wymianie zdań, nie przyjąłem telefonu. Pani kierownik powiedziała, że nie musi być wpisane uszkodzenie w protokół przyjęcia bo oni zrobili sobie zdjęcia ( przy mnie nikt tych zdjęć nie robił) i próbują mi wmówić, że telefon miał pęknięty wyświetlacz.
Pani pokazała mi oczywiście zdjęcia, na którym widać tel, nie widać, że to na pewno jest mój ( nie jest pokazany imei, tylko zdjęcie przodu telefonu)

Proszę mi poradzić co mam zrobić teraz? czy napisać jakieś pismo? udać się do UOKiK. Nie wiem kto popsuł mi tel czy w sklepie czy w serwisie, ale wrócił w gorszym stanie niż go oddawałem. Czy zdjęcie, na którym nic nie wiadomo może być jakimś dowodem? Czy jeśli jak mam podpisany i podbity przez sklep protokół przyjęcia, na którym nic nie pisze o stłuczonym wyświetlaczu mam jakąś szanse na zwrot działającego telefonu?

dzięki

Powrót