Odpis postanowienia.

• Autor wątku Autor wątku spired
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spired

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzień dobry, jestem już po rozprawie o podziale spadku. Teraz muszę przesłać do sądu wniosek o odpis i moje pytanie czy wystarczy, że napiszę prosty wniosek z danymi sprawy i że proszę o prawomocny odpis i skąd mam wiedzieć jaką opłatę wnieść? Składam oni informują i dopiero płacę? czy już w momencie złożenia wniosku muszę opłacić ? Ogólnie potrzebuję 2 odpisy. Ten wniosek muszę wysłać pocztą czy mogę np przez EPUAP ?

Prawdopodobnie postanowienie nie ma więcej niż 10 stron więc opłata to 20 złotych więc za dwa egzemplarze 40 złotych. Najlepiej uiścić jednocześnie ze składaniem wniosku czy we wpłatomacie (kasie) sądu czy też przelewem na rachunek bankowy. Tytuł: "opłata sądowa za dwa odpisy postanowienia o dziale spadku" + sygnatura.
spired napisał:
Ten wniosek muszę wysłać pocztą czy mogę np przez EPUAP ?
Listem poleconym, trzeba pamiętać o podpisie i dołączeniu potwierdzenia przelewu.

Byrhtnoth napisał:
Prawdopodobnie postanowienie nie ma więcej niż 10 stron więc opłata to 20 złotych więc za dwa egzemplarze 40 złotych. Najlepiej uiścić jednocześnie ze składaniem wniosku czy we wpłatomacie (kasie) sądu czy też przelewem na rachunek bankowy. Tytuł: "opłata sądowa za dwa odpisy postanowienia o dziale spadku" + sygnatura.

Listem poleconym, trzeba pamiętać o podpisie i dołączeniu potwierdzenia przelewu.
Dziękuję za odpowiedź.

Powrót