Odpowiedź na ogłoszenie o prace

• Autor wątku Autor wątku Debek1997
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Debek1997

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, trochę przegięłam.
Moj pracodawca zacza szukać kogoś na moje stanowisko za moimi plecami. Przez przypadek dowiedziałam się o tym, że dodał ogłoszenie na portalu miasta z wakatem. Z tej złości niewiele myśląc założyłam tam konto i napisałam odpowiedź na te ogłoszenie brzmiało "uwaga! Kolejny raz oszust poszukuje księgowej, przez ostatni rok przewinęło się tam już kilka, dodatkowo praca lekko ponad 2 tys ma wymagania jakby płacił conajmniej 5 tys na rękę. Nie polecam nikomu! To nie zakład pracy a obóz pracy! Dodatkowo szanowny Pan <tu imię) nie zapłacił elektrykowi za dwie dniówki! Nie wypłaca pieniędzy na czas, nikomu nie polecam!!!! " treść tej odpowiedzi brzmiała mniej więcej tak. Dziś ja usunęłam po tym jak dowiedziałam się że wysłał zgłoszenie na policję razem z wydrukiem tego ogłoszenia. Do tej pory nie przyznałam się że to ja i dziś udawałam głupia przed innymi że nawet nie wiedziałam o wakacie na moje miejsce (oficlanie nie dostałam wypowiedzenia) czy coś mi grozi? Czy namierzy mnie policja? Jeśli tak. Jakie mogą grozić mi konsekwencje. Odpowiedź wisiała na forum dwa dni.

Z art. 212 § 2 k.k. grozi Ci grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku oraz (art. 212 § 3 k.k.) nawiązka na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

A jaka jest szansa że policja w ogóle się tym zajmie i mnie namierzy? Skoro postu już nie ma.

Regand napisał:
Takie rzeczy są archiwizowane i wydawane na żądanie policji.

Zdaje sobie z tego sprawę. Jednak szukam może i dla siebie jakiego wytłumaczenia... Zrobiłam to z złości, ponieważ poszukiwanie wakatu odbywa się za moimi plecami nikt mi nic nie powiedział że ma w stosunku do mnie takie plany... Wcześniej też mimo zgłoszenie przeze mnie wypadku w pracy i odmowy podpisania protokołu złożyłam zastrzeżenia zamiast stworzyć nowy protokół wysłali go po prostu do zusu... Skomulowalo się to wszystko i wyszło jak wyszło... Nadal udaje głupia w tej sprawie. Tak jak pisałam założyłam konto na tym forum (mądra ja na imienny i nazwiskowy email, potem zmieniłam IP telefonu bo musiałam przywrócić go do ustawień fabrycznych a dziś usunęłam to wszystko zanim poszło zgłoszenie...

Operatorzy internetowi rejestrują, kto ma przydzielone dane IP w określonym momencie.

askirkov napisał:
Operatorzy internetowi rejestrują, kto ma przydzielone dane IP w określonym momencie.

Ja w tym poście w sumie nie napisałam nie prawdy... Oszukał elektryka na dwie dniówki-chłopak również napisał o nim post na forum tym samym, dodatkowo poszedł do inspekcji pracy. To że przewinęło się tam kilka księgowych również jest prawda. W ciągu roku 3... Oraz to że każdy pracownik podpisuje odpowiedzialność majątkowa również jest prawda...

Jest w Sejmie poselski projekt ustawy o zmianie ustawy - Kodeks karny (druk 465) przewidujący uchylenie m.in. art. 212 k.k. :cool:
Poczytaj uzasadnienie, wskazuje ono ścieżkę obrony w sytuacji, jeśli podnoszone przez Ciebie okoliczności są prawdziwe ;)

DaWoj napisał:
Jest w Sejmie poselski projekt ustawy o zmianie ustawy - Kodeks karny (druk 465) przewidujący uchylenie m.in. art. 212 k.k. :cool:
Poczytaj uzasadnienie, wskazuje ono ścieżkę obrony w sytuacji, jeśli podnoszone przez Ciebie okoliczności są prawdziwe ;)

Szczerze powiedziawszy to mam nadzieję, że policja mimo wszystko nie zajmie się ta sprawa poważnie i mnie nie namierza...

Trudności wykrywcze są znikome, nawet posterunkowy z "Rodziny zastępczej" (w tej fantastycznej roli Jarosław Boberek) poradziłby sobie... ;)

Powrót