A
advisor
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
Witam serdecznie,
jak w temacie, na wstępie uprzedzam ,że jestem mikro przedsiębiorcą (pracującym jako podwykonawca) który jest atakowany przez dużą firmę która postanowiła zwiększyć sobie zyski i obciążyć podwykonawcę swoimi błędami - zauważyłem ,że osoby próbujące uzyskać informację na forum w tym temacie są trochę traktowane jak banici
a nie jestem oszustem, wyłudzaczem czy miglancem 
Mianowicie - muszę odpowiedzieć na pozew na formularzu i nie mam doświadczenia w temacie, nie wiem jak wypełnić pola 6,7,8.
Chcę wnioskować o odrzucenie powództwa w całości jako powód chcę wskazać iż:
a) nie doszło do negocjacji (taki zapis wprowadziłem do umowy)
b) iż wszelkie spory winien rozstrzygać Sąd Arbitrażowy przy KIG (a nie sądy powszechne)
pkt 6.
i tu pytanie czy skreślam wszystkie odpowiedzi poza: wnoszę o oddalenie pozwu w całości
czy też coś jeszcze trzeba napisać we wnioskach czy oskarżeniach?
pkt 7.
Nie mam pełnomocnika - czy coś mam lub mogę żądać?
pkt 8.
Czy w uzasadnieniu mam odpowiadać po kolei na wnioski powoda czy też napisać tylko iż umowa przewiduje:
a) negocjacje
b) sąd arbitrażowy.
Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam.
jak w temacie, na wstępie uprzedzam ,że jestem mikro przedsiębiorcą (pracującym jako podwykonawca) który jest atakowany przez dużą firmę która postanowiła zwiększyć sobie zyski i obciążyć podwykonawcę swoimi błędami - zauważyłem ,że osoby próbujące uzyskać informację na forum w tym temacie są trochę traktowane jak banici
Mianowicie - muszę odpowiedzieć na pozew na formularzu i nie mam doświadczenia w temacie, nie wiem jak wypełnić pola 6,7,8.
Chcę wnioskować o odrzucenie powództwa w całości jako powód chcę wskazać iż:
a) nie doszło do negocjacji (taki zapis wprowadziłem do umowy)
b) iż wszelkie spory winien rozstrzygać Sąd Arbitrażowy przy KIG (a nie sądy powszechne)
pkt 6.
i tu pytanie czy skreślam wszystkie odpowiedzi poza: wnoszę o oddalenie pozwu w całości
czy też coś jeszcze trzeba napisać we wnioskach czy oskarżeniach?
pkt 7.
Nie mam pełnomocnika - czy coś mam lub mogę żądać?
pkt 8.
Czy w uzasadnieniu mam odpowiadać po kolei na wnioski powoda czy też napisać tylko iż umowa przewiduje:
a) negocjacje
b) sąd arbitrażowy.
Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam.