Odpowiedzialność banku a właściciela konta.

• Autor wątku Autor wątku niedoinf0rm0wany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niedoinf0rm0wany

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Dzień dobry. Mam konto w banku i korzystając z niego mam też dostęp do komputera w tym banku, na którym mogę wykonywać samodzielnie przelewy. ( udostępniony przez bank dla jego klientów ) Korzystałem z kilka razy w ten sposób zachowują ostrożność . Był to jedyny sposób w jaki wykonałem przelew, sprawdzałem stan konta bankowego, którego używam i jestem jedynym użytkownikiem tego konta - nie mam żadnej osoby upoważnionej do wykonywania jakieśkolwiek operacji bankowej. Ostatnio zauważyłem, że jest wykonany przelew na inne konto, którego ja nie wykonałem. 1) Kto ponosi odpowiedzialność za to że z mojego konta zniknęła część środków? 2) Co mam zrobić aby odzyskać kasę?

A w jaki sposob są autoryzowane u ciebie przelewy? Bo przeciez w tych czasach nikt nie wysle przelewu tylko dzieki temu, ze sie zaloguje na twoje konto.

SMS. Więc oprócz mnie i banku jest i operator telefoniczny jak ma się do tego prawo? Pytania z #1.

Czy ja mówiłem coś o winie? Według mnie to nie. Chodzi mi o odpowiedzialność prawną banku za co on odpowiada ( jedno to konto bankowe a drugie to komputer banku ) i operatora telekomunikacyjnego.

Powrót