D
daros
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
witam, mam taką oto sprawe i wątpliwości, jestem adminem i założycielem forum klasowego (nie oficjalne, nie w domenie szkoły) po prostu tak sobie założone, jest tam dział specjalny gdzie uprawnienia do wejścia mają tylko osoby z klasy i tam sa dyskusje na tematy klasowe. Ogólnie w regulaminie było zastrzezone, że nie wolno nikogo obrażać itd ale nie dotyczy tematu "napinka". No i jedna z osób obraziła 2 inne bardzo ostro z czego wynikła taka sprawa, że osoby te wydrukowały te i przedstawiły w szkole wychowawczyni, dyrektorce, pedagogowi. Mnie dzisiaj wzieli na rozmowe i do tego 2 policjantów i nakazali usunąć forum (jako odgórna decyzja dyrekcji itp). Ja zaprotestowałem, że to nie jest oficjalne forum i jest w Polsce wolność słowa i każdy może sobie takie forum założyć.
1.I mam takie pytanie, czy jeśli to był zamknęty dział forum to czy podlega to pod jakieś publiczne znieważenie (chyba tak bo kilkanaście osób tam miało dostęp).
2. Czy ja odpowiada za to co sobie piszą na forum, no myślę że nie.
3. Czy w jakikolwiek sposób mogą mi kazać zablokować to forum ?
1.I mam takie pytanie, czy jeśli to był zamknęty dział forum to czy podlega to pod jakieś publiczne znieważenie (chyba tak bo kilkanaście osób tam miało dostęp).
2. Czy ja odpowiada za to co sobie piszą na forum, no myślę że nie.
3. Czy w jakikolwiek sposób mogą mi kazać zablokować to forum ?