Odroczenie Rozprawy

• Autor wątku Autor wątku Olowek1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Olowek1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, ojciec założył mi sprawę o zmniejszenie alimentów tylko mój problem polega na tym ,ze na 90% nie dam rady stawić się w terminie i chciałem napisać Podanie o odroczenie rozprawy, tylko nie wiem jak ma wyglądać takie podanie. Czy tak może być ?

Zwracam sie z uprzejma prosba o przelozenie terminu rozprawy , ktora ma sie odbyc 12.09..2016
Prosbe swoja motywuja tym , iż znalazlem sezonowa prace ,zeby zarobic na swoje wydatki i wroce po połowie września . Za pozytywne rozpatrzenie mojej prosby z gory dziekuje.

???

"Art. 214. § 1. k.p.c.: Rozprawa ulega odroczeniu, jeżeli sąd stwierdzi nieprawidłowość w doręczeniu wezwania albo jeżeli nieobecność strony jest wywołana nadzwyczajnym wydarzeniem lub inną znaną sądowi przeszkodą, której nie można przezwyciężyć."

Chodzenie do pracy nie wydaje się nadzwyczajnym wydarzeniem, ani przeszkodą, której nie można było przezwyciężyć.

Z Twoim uzasadnieniem wniosku bym oddalił. Szczególnie, że do rozprawy został raptem tydzień.

A 2 pytanie jeżeli ucze sie w policealnej szkole zaocznej to przysluguja mi tez alimenty ?

Pytanie czy możesz utrzymać się samodzielnie.

Powrót