odroczenie, zawieszenie.

• Autor wątku Autor wątku patti126
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patti126

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam problem. nie wiem czy ten temat juz był cz nie, ale potrzebuję pomocy. Kompletnie nie znam się na prawie.
Moj chłopak ma wyrok 18 miesięcy, teraz ten wyrok jest odroczony, nadal staramy sie o kolejne odroczenia, ale z tego co czytałam na róznych stronach prawynych to łaczny czas wszystkich odroczen nie moze przekraczać 1 roku. We wniosku o odrocenie powołaliśmy sie na to iż chłopak dalej uczy sie iz chce mieć lepszy start w życiu i na to iz czeka na wyznaczenie terminu egzaminu czeladniczego ktory moze nastapić 2 miesiace przed rozwiazaniem umowy z zakładem w ktorym odbywa praktyki(luty).Chciałam dowiedziec się cy jest możliwość wycofania odbywania kary lub zmiana jej na prace społeczne?

Proszę o pomoc.

Po odroczeniu trwającym minimum rok można ubiegać się o warunkowe zawieszenie wykonania kary. Nie jest ono jednak obligatoryjne.

Zależy co pani chłopak przeskrobał. Występują różne sankcje karne, ale jesli sąd zastosował kare pozbawienia wolności to okoliczności musiały wskazywac że"prace społeczne" ( kara ograniczenia wolności) nie wpłyną na poprawe postępowania pani chłopaka.

przepraszam ze sie wtracam lecz jam mam tez podobny problem mam wyrok prawomocny 2.5 roku pozbawienia wolnosci jest to moj pierwszy wyrok i nigdy niemialem problemu z prawem teraz ubiegam sie o odroczenie wyroku na 6 miesiecy niewiedzialem nic o karze jaka otrzymalem i chcialem popelnic samobujstwo fakt o przykre co chcialem zrobic lecz los zmusil mnie do tego teraz przebywam w szpitalu i czekam na bieglych sadowych tylko mieli przeprowadzic zemna rozmowe i dostali termin 2 tyg a juz minol ten czas czy ktos moze mi pomoc prosze

Powrót