Odrzucenie oferty z biura pracy?

• Autor wątku Autor wątku Mathar9696
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mathar9696

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witam w piątek byłem w biurze pracy dostałem ofertę lecz nie pasowała mi ona już od razu gdyż miejsce pracy jest oddalone o 30km od mojego miasta.
Dostałem skierowanie z którym muszę się tam udać do przyszłego piątku a pani z pośredniaka powiedziała że nie mam wyboru i tak czy siak muszę iść inaczej zostanę wypisany ze statusu bezrobotnego.
Ta oferta mi poprostu nie pasuje lecz znalazłem na stronie swojego UP inna ofertę na terenie mojego miasta która jestem zainteresowany,idę tak czy siak się jutro dopytać do biura pracy ale mam pytanie bo trochę się niecierpliwie czy musze wgl jechac z tym skierowaniem tam gdzie mi zaproponowali tylko po to by odrzucic te oferte i ten pan wypelnil ze nie jestem zainteresowany?
Chyba że olać i nie marnować pieniędzy na dojazd i wgl wypisać się z pośredniaka i udać się do miejsca z tej oferty z biura pracy która jestem zainteresowany i się dogadać z pracodawcą bez pomocy urzędu?

Ryzykuje Pan wykreśleniem z rejestru jeśli się Pan nie dogada "prywatnie".

Proponowałbym przed piątkiem dogadać się z wybraną przez Pana firmą i zgłosić podjęcie pracy. Wtedy nie będzie Pan musiał realizować tego skierowania.

Ślimak napisał:
Ryzykuje Pan wykreśleniem z rejestru jeśli się Pan nie dogada "prywatnie".

Proponowałbym przed piątkiem dogadać się z wybraną przez Pana firmą i zgłosić podjęcie pracy. Wtedy nie będzie Pan musiał realizować tego skierowania.

A jeśli zgłoszę w urzędzie powiedzmy jutro z rana chęć podjęcia innej oferty pracy niż ta na którą dostałem skierowanie?
Oferta która mnie interesuje jest widoczna na stronie biura pracy więc wolałbym dostać skierowanie właśnie do niej.

Powrót