Odrzucenie reklamacji na obuwie, proszę o pomoc.

• Autor wątku Autor wątku Camilack
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Camilack

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie, pisze pierwszy post. Mam nadzieje, że zrozumiecie mój problem. Żona oddała do reklamacji w sklepie CCC buty w których odkleiły i odpadły ozdoby z cekinów. Reklamacja została odrzucona, w załączniku pismo.
Buty używane były tylko w biurze więc nie były narażone na żadne niewygodne warunki. Oczywiście CCC uważa, że to uszkodzenie mechaniczne. Proszę o pomoc.

Nic sie nie wyswietla.

Ogolnie pewnie jakis ich biegly wymyslil jakies jak bzdury wiec teraz ty musisz znalezc swojego ktory stwierdzi, ze to nie twoja wina a na koncu jak sie nie dogadacie pozostanie sad.

Reklamacja została rozpatrzona w oparciu o przepisy kodeksu cywilnego z dnia 23 kwietnia 1964r, w szczególności o przepisy z rękojmi za wady.

Za niezgodność towaru nie uważa się uszkodzeń do których przyczynił się użytkownik np. siłowego oderwania elementów dekoracyjnych.
W tym przypadku uszkodzenie jest mechaniczne....

To podstawowy problem, nie wiem na jakiej podstawie twierdzą że uszkodzenie jest mechaniczne... Plastik do którego przytwierdzone były ozdoby popękał i następnie ozdoby poodpadały. Najzwyczajniej w świecie słaby materiał...

Dokładnie dwa tygodnie temu w niedziele, odpowiedź nastąpiła w wczoraj. Czyli 14-go dnia. Też myślałem, że się spóźnia ale dowlekali to chyba do ostatniej chwili, domyślam się , że obuwie pewnie nawet nie wyszło ze sklepu....

Biegli, sąd... no tak, mogłem się domyśleć. Też pracuje w korpo i tak samo traktują niektóre reklamacje. Jednak większość uznajemy, nawet na naszą niekorzyść.

Powrót