Odrzucenie rękojmi ze względu na brak odpowiedzi serwisu

• Autor wątku Autor wątku kamil16011991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil16011991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam,

pracuję w punkcie sprzedaży telefonów. Klient oddał do mnie telefon w ramach rękojmi. W dniu jutrzejszym mija termin 14 dni. Serwis, do którego wysłałem urządzenie nie jest w stanie udzielić mi informacji jaka jest ich decyzja odnośnie ww. sprzętu. Muszę oczekiwać na odpowiedź.
Stąd pytanie w jaki sposób odrzucić reklamację klienta? Na co się mogę powołać?
Z tego co wyczytałem nie będzie problemu w tym, że najpierw odrzucę reklamację, a następnie ją uznam i wymienię/naprawię urządzenie?

Jak wygląda sprawa w takiej sytuacji?

Przejrzałem już wiele tematów niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawam

Ok, ale muszę podać jakieś uzasadnienie dlaczego odrzucam. Co byłoby odpowiednim wytłumaczeniem?

arturoooo napisał:
Brak wiedzy i kompetencji w przedmiotowym zakresie.

W ramach wytłumaczenia jestem nowym pracownikiem i po raz pierwszy mam taką sytuację. Dlatego szukam pomocy tutaj.
Staram się w jakiś sposób zdobyć tą wiedzę. ;)

Ale czego dokladnie nie rozumiesz lub z czym masz problem?

Zapewne nie jestes elektronikiem wiem nie naprawisz telefonu - wiec nie zalatwisz sprawy pozytywnie.

Odrzucasz reklamację? Napisz, ze nie masz wiedzy i kompetencji aby ocenic wadliwosc telefonu.

Napisz wyraźnie, że odrzucasz roszczenie reklamacyjne. Możesz dodać, że po uzyskaniu opinii z serwisu Twoje stanowisko może ulec zmianie.

Powrót