*** - odrzucenie relaklamacji drona

• Autor wątku Autor wątku Pawu0206
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawu0206

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam problem z ***. Zareklamowałem drona a właściwie jego akumulatory z racji tego, że puchną, a dron zgłasza przeróżne błędy. Od niedopiętej baterii w gnieździe po nieprawidłowe napięcia na celach i rozpoczyna awaryjne ładowanie. Jest to skrajnie niebezpieczne bo dronem lata się nad budynkami, autami i zdarzy się że nad ludźmi. Nigdy nie wiadomo czy bateria nie wypnie się bądź nie wyłączy drona. Zgłosiłem raz z tytułu gwarancji. Akumulatory Poszły do autoryzowanego punktu *** w Warszawie. Reklamację oczywiście odrzucono. Od razu złożyłem reklamację z tytułu rękojmi i z zastrzezeniem zwrotu gotówki. Dostałem odpowiedź, że zadanie nie może zostać spełnione. Mogą wadę jednak naprawić. I teraz pytanie.. Z racji, że dalej upieram się przy zwrocie gotówki, bo dowiedziałem się, że te akumulatory są poprostu wadliwe fabrycznie, jak najlepiej się do tego zabrać? Z góry dziękuję i pozdrawiam
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przepraszam że tak napisze ale zależy mi poprostu na czasie. 3 marca kończy się gwarancja na aku. Nie wiem czy jest sens się z nimi szarpać czy przystać na tą naprawę. Nie mam kompletnie doswiadczenia z tym 😟

To przeczytaj chociaż art. 560 kc ze zrozumieniem.

Powrót