N
neely
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Proszę pomóżcie. Zmarł mój dziadek pozostawiając niespłacone kredyty w bankach. Część była ubezpieczona część nie. Z ubezpieczonymi już się uporaliśmy, zostały nam te nieubezpieczone. Dziadek majątku żadnego nie miał. Utrzymywali się z babcią z emerytury dziadka. Dziadek miał dwoje dzieci córkę i syna. Córka ma dwoje dzieci i jedną wnuczkę, syn ma troje dzieci. Dom w którym mieszkał z babcią, synem i jego rodziną był wynajmowany. Wiem, że aby babcia nie musiała spłacać tych kredytów może odrzucić spadek. I w związku z tym mam kilka tytań:
1. jeśli babcia odrzuci spadek jakie należy złożyć dokumenty w sądzie aby dziedziczenie nie przeszło na dalsze pokolenia w rodzinie?
2. co z wynajmowanym domem w chwili odrzucenia spadku przez babcię?
3. czy po odrzuceniu spadku przez babcię będzie jej się należała jakaś renta rodzinna po dziadku?
1. jeśli babcia odrzuci spadek jakie należy złożyć dokumenty w sądzie aby dziedziczenie nie przeszło na dalsze pokolenia w rodzinie?
2. co z wynajmowanym domem w chwili odrzucenia spadku przez babcię?
3. czy po odrzuceniu spadku przez babcię będzie jej się należała jakaś renta rodzinna po dziadku?