Odrzucenie wniosku o organizację stażu

• Autor wątku Autor wątku Joannna90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joannna90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie.

Mój problem polega na tym,że PUP odrzucił wniosek o organizację stażu z powodu braku konkretnej deklaracji zatrudnienia po jego zakończeniu ze strony pracodawcy. Jest to instytucja publiczna i w związku z tym ewentualne zatrudnienie odbyłoby się na zasadzie konkursu w przypadku wolnych etatów. Taka informacja została zawarta we wniosku. Przyznam,że bardzo zależy mi na odbyciu tego stażu. Słyszałam,że od decyzji PUP nie można się odwołać. Czy mimo to jest jakaś szansa na realizację tego stażu? Bardzo proszę o odpowiedź,ponieważ bardzo mi zależy.

Pozdrawiam

Nikt nie pomoże? :(

Odwołanie nie przysługuje, ponieważ nie jest to decyzja administracyjna. Oczywiście wnioskodawca (organizator stażu), którego wniosek został odrzucony może pisemnie poprosić o ponowną weryfikację wniosku, jednakże jeśli nie jest w stanie złożyć konkretnej deklaracji zatrudnienia po odbyciu programu (a nie jest, skoro jest to jednostka, w której zatrudnienie odbywa się w drodze konkursu), to wielkich szans na organizację tego stażu nie widzę.
Aktualnie zasadność wydatkowania środków publicznych m.in. na staże jest monitorowana, także procent organizacji miejsc stażu w jednostkach publicznych, które nie są w stanie zadeklarować zatrudnienia po stażu właśnie z uwagi na procedurę konkursową jest niewielki. Ale próbuj. Choć radzę Ci szukać stażu gdzie indziej.

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Powrót