Odrzucenie wniosku o rezydenture stała w Uk

• Autor wątku Autor wątku Seba2011
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Odwolanie? Nie ma takiej mozliwosci! Musisz spelniac warunki, jesli ich nie spelniasz mozesz zlozyc zazalenie do Pana Boga. Musisz miec 5 lat pracy , a jesli miales przerwy i dostawales zasilek moze to by Ci uwzglednili. O ile nie korzystales z pomocy socjalnej w tym kraju. Bo osoby korzystajace z benefitow aby przetrwac nie maja szans na otrzymanie paszportu brytyjskiego

boz1, jak sie ma to''a jesli miales przerwy i dostawales zasilek moze to by Ci uwzglednili''
do tego : ''O ile nie korzystales z pomocy socjalnej w tym kraju''?
Nie czepiam sie, tylko wydaje mi sie to nielogiczne.W koncu pobieranie JSA to jest chyba korzystanie z pomocy socjalnej?

Mowa o 1 -cu bezrobocia, kazdemu moze sie przytrafic. Moga uwzglednic. Natomiast w Anglii jest duzo form pomocy socjalnej z ktorej ludzie korzystaja nie bede tu wymieniac bo to nie ma sensu. Nie wdaje sie w puste dyskusje, szkoda czasu

St4rling napisał:
boz1, jak sie ma to''a jesli miales przerwy i dostawales zasilek moze to by Ci uwzglednili''
do tego : ''O ile nie korzystales z pomocy socjalnej w tym kraju''?
Nie czepiam sie, tylko wydaje mi sie to nielogiczne.W koncu pobieranie JSA to jest chyba korzystanie z pomocy socjalnej?
sa dwa rodzaje jsa, jesli jsa bylo cb to na 99,9 % bedzie sie liczyc do ciaglosci bo to trzeba sobie wypracowac

Mozecie koledzy i kolezanki nie pisac skrotami tylko calymi slowami,gdyz nie kazdy wie o co chodzi.dzieki wielkie Piotr

peters_1 napisał:
Mozecie koledzy i kolezanki nie pisac skrotami tylko calymi slowami,gdyz nie kazdy wie o co chodzi.dzieki wielkie Piotr

gdybys jeszcze napisal o ktore skroty chodzi to bedzie mogl ktos wyjasnic :) jsa to job seeker allowance a cb to contribution based

Dzieki,mniej wiecej o nie mi chodzilo.
Jest ktos zorientowany ile sie teraz czeka jesli wysle dokumenty o stala rezydenture.
Na tymczasowa czekalem ok.1msc.

A u mnie home office odrzucil bo WRS wyrobilam 9 miesiecy po rozpoczeciu pracy a wniosek zlozylam za wczesnie, i nie doczepili sie wogole do tego ze pracowalam juz a nie mialam WRS.

teraz juz na wrs mam 6 lat pobytu chociaz jestem 7 lat w uk i chce skladac po raz drugi , ale teraz spanikowalam bo jesli tobie sie doczepili ze zlozyles po 30 dniach od podjecia pracy a ja zlozylam 9 miesiecy to mam problem.

W pierwszym wniosku odrzucenia nie bylo mowy o tym ze dysklasyfikuja mnie bo zlozylam za pozno wniosek o pozwolenie na pprace w uk.

Z reszta pierwsza prace podjelam tylko z anglikami i z nimi mialam tylko do czynienia i oni nie wiedzieli ze wogole takie cos jest potrzebne i ja tez nie wiedzialam. dopiero po paru miesiacach zaczeli trabic o tym w radiu , wiec wyrobilam.

Na stronie home office nie ma wzmianki ze jesli sie spoznisz z wrs to juz po ptakach. jest tylko zdanie ze od okresu wyrobienia zaczynaja ci naliczac lata.

For new claims made on or after the 1st May 2004, entitlement to CTC and Child Benefit depends on the customer having a R2R in the UK (whether under UK law or EC law). This is regardless of Nationality and is stipulated in the Tax Credit (Residence) Regulations 2003.

A8 nationals whose current tax credits awards run beyond 30 April 2011, and who are not exempt from registration, will be required to register their employment but only up to and including 30 April 2011. Any new or existing employment on or after 01 May 2011 will not need to be registered with the Home Office Workers Registration Scheme. From 01 May 2011, R2R for A8 nationals will be determined in the same way as other EEA nationals.

A8 nationals whose effective date of tax credits claim falls on or after 01 May 2011 will no longer be required to register their work with the Home Office Workers Registration Scheme. From 01 May 2011, R2R for A8 nationals will be determined in the same way as other EEA nationals.

For further information refer to the SEES decision tree guidance ‘B&C A test for right to reside’. To view the decision tree

CCM20110 - A8 Migrant Workers: Workers Registration Scheme

nie powinni Ci odrzuci tak mi sie wydaje, bo od kiedy sie zarejestrujesz od wtedy CI naliczaja czas pobytu. Jednak byl zapis ze trzeba w 30 dni to zrobic z drugioej strony nie bylo zadnej kary za to jesli tego nie zrobic wciagu 30 dni . tak wlasnie jest z tymi angolami sa falszywi, wogole kto pracuje w home office glownie brudasy . sami nie znaja dobrze prawa.

Witam wszystkich.
Mam pytanie.

Przyjechałem do pracy w uk w 09/2005 -> rejestracja w WRS,
Następna praca odrazu po zakończeniu pierwszej (kontrakt) od 01/2006 do 08/2006 -> brak dokumentów WRS (zagubione lub nigdy nie dostałem, wi c nie wiem czy byłem zarejestrowany ) od 09/2006 do dziś inny pracodawca, kontrakt, wrs, wszystko mam.
Teraz pytanie czy muszę we wniosku o PR muszę zamieszczać te dane czy liczy się tylko 5 lat wstecz? Od 05/201 nie było WRS.

Pytanie 2
Czy w moim przypadku żeby starać się o naturalizacje / obywatelstwo muszę mieć kartę rezydenta = oficjalnie przyznany status czy liczy się mi automatycznie czas przebywania / pracy w uk? 11lat
Czy moje dziecko urodzone 20/09/2010 ma prawo do paszportu z "automatu" ? narazie otrzymało pierwszy paszport brytyjski ale przy próbie odnowienia wynikły problemy. Potrzebują wszystkich dokumentów łącznie z WRS z przed 5 lat przed urodzeniem. W tym okres z którego nie mogę znaleźć WRS z 2006...

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jun/29/uk-citizenship-children-eastern-european-migrants-error

Powrót