W
waldemar pafnucy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Chciałbym prosić o pomoc w pewnej sprawie.
Dn. 21-03-2017 zamówiłem przez internet golarkę marki Braun. Towar otrzymałem 31-03-2017. Rozpakowałem go, nie uszkadzając opakowania, porozcinałem mniejsze folie zawierające akcesoria do samego urządzenia.
Naładowałem golarkę i przetestowałem ją przez chwilę na sobie. Niestety nie byłem zadowolony z efektu jej pracy i postanowiłem, że zwrócę ją w ramach odstąpienia od umowy zawartej na odległość.
Dn. 03-04-2017 produkt oddałem osobiście do punktu stacjonarnego, który miał przekazać towar do działu zwrotów/reklamacji sklepu. Pracownik przyjął towar, wręczając mi druk:
Dzisiaj, tj. 18-04-2017, po dość długim czasie, otrzymałem od sklepu internetowego informację:
Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, kiedy sklep odrzuca ode mnie zwrot i po długim czasie rozpatrywania odsyła go do mnie z powrotem.
Co muszę zrobić w tej sytuacji?
Odbierać przesyłkę od kuriera ze zwrotem?
Proszę o doradzenie co mam zrobić, aby pomyślnie zwrócić towar.
Dn. 21-03-2017 zamówiłem przez internet golarkę marki Braun. Towar otrzymałem 31-03-2017. Rozpakowałem go, nie uszkadzając opakowania, porozcinałem mniejsze folie zawierające akcesoria do samego urządzenia.
Naładowałem golarkę i przetestowałem ją przez chwilę na sobie. Niestety nie byłem zadowolony z efektu jej pracy i postanowiłem, że zwrócę ją w ramach odstąpienia od umowy zawartej na odległość.
Dn. 03-04-2017 produkt oddałem osobiście do punktu stacjonarnego, który miał przekazać towar do działu zwrotów/reklamacji sklepu. Pracownik przyjął towar, wręczając mi druk:
Przyjęto towar w oryginalnym opakowaniu.
Przyjęto wraz z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy.
Produkt nosi nietrwałe ślady użytkowania w postaci zanieczyszczenia głowicy.
Dzisiaj, tj. 18-04-2017, po dość długim czasie, otrzymałem od sklepu internetowego informację:
Szanowny Kliencie,
uprzejmie informuję, że zakończono obsługę zgłoszenia reklamacyjnego.
Przekazanie towaru firmie kurierskiej nastąpi najpóźniej w następny dzień roboczy.
Sposób rozwiązania reklamacji
Nazwa towaru wydawanego: Braun BodygroomingSet BGK7050 White
Data wydania: 18-04-2017
Sposób rozwiązania: Odrzucone - produkt nosi ślady użytkowania
Przewoźnik: DHL (Przesyłka krajowa - sprawdź)
Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, kiedy sklep odrzuca ode mnie zwrot i po długim czasie rozpatrywania odsyła go do mnie z powrotem.
Co muszę zrobić w tej sytuacji?
Odbierać przesyłkę od kuriera ze zwrotem?
Proszę o doradzenie co mam zrobić, aby pomyślnie zwrócić towar.