odrzucona reklamacja butów Pumy;/ co dalej??? proszę pomóżcie

• Autor wątku Autor wątku Skuti92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skuti92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
mam problem kupiłem buty 27.06.2014 roku. chodziłem w nich do września 2014 gdyż zauważyłem na nich otarcia na czubach. dnia 10 stycznia próbowałem złożyć reklamacje na te buty (wcześniej nawet o tym nie myślałem do puki nie usłyszałem w radiu że do pół roku sprzedawca ma obowiązek uwzględnić taką reklamacje) niestety wczoraj odebrałem te buty i w opinii rzeczoznawcy wynika, że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają reklamacji gdyż nie wynikają one z wadliwości materiału. Czy mogę coś z tym jeszcze zrobić jakoś się odwołać??? czy jest sens??? pomóżcie mi;/

Ostatnia edycja:
O butach napisano tutaj wszystko. Skorzystaj proszę z istniejących już wątków.

czytałem wątki ale nie potrafię dojść już co do czego dlatego napisałem z prośbą o pomoc;/ a nawet gdyby nie ma nigdzie napisanego co mam robić gdy buty zostały ocenione przez rzeczoznawce a jak już to tylko kiedy chodzi o rozklejenie się butów;/ czy dalej mogę ubiegać się chociaż o naprawę tych butów jeżeli nie chcą mi ich wymienić???

Ostatnia edycja:
Reklamowałeś na podstawie czego ?

powiem wprost nie rozumiem przepisów prawnych jeżeli chodzi o reklamacje nie wiem na jakiej podstawie miałem reklamować te buty zaniosłem do sklepu gdzie je kupiłem ( i w którym powiedziano mi wprost że buty mają 2 letnia gwarancje) powiedziałem jaka jest sytuacja z nimi jak były używane ekspedientki wypisały formularz zgłoszeniowy i do widzenia;/ miałem nadzieje że mi je wymienią a tu zonk;/ uszkodzenia mechaniczne nie są związane z wadliwości materiału;/ dlatego proszę o pomoc was chce się dowiedzieć od was jak mam dalej się zachować i czy jest sens dalej się łudzić z nadzieją chociażby naprawy tych butów;/ skórzane buty jeżeli były co chwile czyszczone pastowane według mnie powinny dłużej zachować swoje piękno a nie tylko 2 miesiące i po 2 miesiącach zacząć się ścierać;/

Ostatnia edycja:
Czytałeś poradnik ?
Stawiam, że nie.

Powrót