Odrzucona reklamacja obuwia CCC

• Autor wątku Autor wątku s.sulkowska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

s.sulkowska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam problem z odrzuceniem reklamacji obuwia z ccc. W opinii salonu obuwie było użytkowane również po zauważeniu wady("uszkodzenia w takiej ilości i takich rozmiarów powstały w wyniku dalszego świadomego użytkowania obuwia przez użytkownika pomimo powstania pierwszych ich oznak. Uszkodzenia są w miejscach bardzo widocznych i łatwych do zauważenia przez użytkownika. Klient przedstawił obuwie do reklamacji po doprowadzeniu go do całkowitej dewastacji, a uszkodzeń do rozmiaru, których nie można usunąć. Takim postępowaniem klient sam pozbawił się prawa do pozytywnego rozpatrzenia reklamacji "), kiedy jest to nieprawdą, co prawda wada została zauważona dnia 02,02,2017 a zgłoszona 20,02,2017 ale tylko dlatego, że tata (bo to taty buty) mieszka z dala od miasta w którym znajduje się salon CCC i wcześniej po prostu nie mógł się tam udać z braku czasu (pracuje jako kurier i jeździ od rana do nocy). Buty zostały zakupione 24,09,2016. Bardzo proszę o pomoc.

Macie opinie sklepu wiec teraz jak chcecie dalej walczyc potrzebujecie korzystna opinie wlasnego rzeczoznawcy ktory udowodni wine producenta.

Pracowałem, wiec postaram sie pomóc.

1) Jaka wada obuwia była?
2) Po pół roku objawiła się czy była wcześniej?

vnm23 napisał:
Pracowałem, wiec postaram sie pomóc.

1) Jaka wada obuwia była?
2) Po pół roku objawiła się czy była wcześniej?

1)prawy but zaczął się rozpruwać przy podeszwie a lewy również przy podeszwie popękał
2) niecałe 5 miesięcy minęło

Najpierw proszę się odwołać. Ale szczerze mówiąc wątpie, bo spokojnie producent moze to okreslic jako wadę mechaniczną związaną z użytkowaniem. Prawie się nie zdarzało, aby przy rozpruwaniu buta została ta reklamacja uwzględniona. Jednak przez 6 miesięcy były te buty używane a to jest zaliczane jako wada mechaniczna :(

Ale proszę się odwołać. Czasami to skutkuje

vnm23 napisał:
Najpierw proszę się odwołać. Ale szczerze mówiąc wątpie, bo spokojnie producent moze to okreslic jako wadę mechaniczną związaną z użytkowaniem. Prawie się nie zdarzało, aby przy rozpruwaniu buta została ta reklamacja uwzględniona. Jednak przez 6 miesięcy były te buty używane a to jest zaliczane jako wada mechaniczna :(

Ale proszę się odwołać. Czasami to skutkuje

i co podać jako powód w takim odwołaniu?

Witam...
Podobna sprawa. Ten sam sprzedawca... Buty dla dziecka, pięta oderwała się już po 1,5 miesiąca. Rekalmacja uznana jednak prosiłem o zwrot pieniędzy a dostałem możliwość naprawy. Wspomnę może że chodzi o buty zimowe, na pierwszą opinię czekałem 2 tyg. więc musiałem kupić dziecku inne buty. Jest jakaś możliwość skutecznej walki? Odwołałem się już drugi raz.
Idzie wiosna... Ja tak mogę z nimi przez cały rok... Przyjdzie zima naprawią mi buty to złożę reklamacje na farbowanie, itd...
Tylko pytanie czy jeśli reklamacja zostanie złożona kilka razy (nie mówię o odwołaniu) np. farbowanie obuwia - jest to wada z którą nic nie zrobią. Nie będę się odwoływał tylko odbiorę i złożę po raz kolejny na to samo?
Czy istnieje jakakolwiek szansa na zwrot pieniędzy?!?

Powrót