B
bartas0057
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Odesłałem na gwarancję swoją Xperię Z3+, która po nie całym roku użytkowania okazała się wadliwa. 1 wada: Przebarwienia na ekranie, 2 wada: Telefon bardzo strasznie się lagował, i to nie była wina systemowa. Po rozpatrzeniu mojej reklamacji odrzucili ją powołując się na ,,ingerencję nieautoryzowanego serwisu" dołączając do dokumentacji uszkodzeń zdjęcie włączonego telefonu z widocznymi przebarwieniami - stwierdzili że ekran jest uszkodzony i wycenili naprawę na 850 zł, no ok, tylko, że z tego tytułu właśnie go reklamuję, a telefon nie był NIGDY rozbierany przez osoby trzecie. Więc piszę do nich (pomijając fakt, że kontakt z nimi to jeden mail na dzień) przez jakieś 4 dni robili ze mnie debila pisząc w kółko to samo, tylko innymi słowami.
Poprosiłem więc o zdjęcie plomby nieautoryzowanego serwisu, która miała by podważać moją reklamację. Po dwóch dniach przysłali mi zdjęcie wgięcia METALOWEJ ramki, pisząc, że TELEFON MA USZKODZENIE MECHANICZNE... - w treści wiadomości zaznaczyli że jednak ingerencji osób trzecich nie znaleźli.
Co mam w tym przypadku zrobić? napisałem już im rozprawkę na temat, jak traktują klienta - kupując sprzęt za nie małe pieniądze kupujący oczekuje dobrego sprzętu ale także dobrego zaplecza serwisowego a w tym przypadku nie ma ani jednego ani drugiego... proszę o jakieś pomysły jak wywalczyć należną mi bezpłatną gwarancję. pozdrawiam
Poprosiłem więc o zdjęcie plomby nieautoryzowanego serwisu, która miała by podważać moją reklamację. Po dwóch dniach przysłali mi zdjęcie wgięcia METALOWEJ ramki, pisząc, że TELEFON MA USZKODZENIE MECHANICZNE... - w treści wiadomości zaznaczyli że jednak ingerencji osób trzecich nie znaleźli.
Co mam w tym przypadku zrobić? napisałem już im rozprawkę na temat, jak traktują klienta - kupując sprzęt za nie małe pieniądze kupujący oczekuje dobrego sprzętu ale także dobrego zaplecza serwisowego a w tym przypadku nie ma ani jednego ani drugiego... proszę o jakieś pomysły jak wywalczyć należną mi bezpłatną gwarancję. pozdrawiam