Odrzucona reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku ryba4444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ryba4444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. W zeszłym tygodniu wylał mi się wyświetlacz w telefonie. Uważam się za osobę która dba o swój sprzęt, telefon mi nigdzie nie spadł, nie ścisnąłem go/wygiąłem itp. W drodze do pracy wszystko działało jak należy, w pracy telefonu nie używam, zawsze leży w szafce- boję się zniszczyć i mam telefon służbowy. Po wyciągnięciu urządzenia z szafki zauważyłem, że wylał się wyświetlacz w prawym górnym rogu. Telefon to HTC One m8s, obudowa metalowa- nie obita, szkło nie stłuczone żadnych rys, ogólnie telefon wygląda jak nowy choć mam go od prawie roku. Zgłosiłem reklamację w salonie i dzisiaj dostałem odpowiedź- reklamacja odrzucona uszkodzenie mechaniczne, koszt 895 złotych. I tutaj moje pytanie- jak powinno wyglądać odwołanie? Czy mogę się ubiegać o wskazanie przyczyny uszkodzenia skoro telefon nie jest z zewnątrz jakkolwiek uszkodzony? Jeśli odwołanie również nic nie da to trudno, jest tylko ciemna plamka w narożniku poza tym wszystko działa, telefon nie jest dla mnie tyle wart żeby wydać 900 zł na naprawę. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozrawiam

Zdobądź opinię rzeczoznawcy o tym, że jest to wada a nie uszkodzenie mechaniczne. Złóż ponowną reklamację z tytułu rękojmi za wady załączając tą opinię i zażądaj zwrotu kosztów jej uzyskania. Czasem to wystarcza by sprzedawca zmienił zdanie.

Powrót