Odrzucona reklamacja zegarka przez serwis Swatch Group

• Autor wątku Autor wątku Patrycja25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patrycja25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie,
4 mce temu kupiłam zegarek tissot,zauważyłam, ze z tarczy chronigrafu odkleił się element. Reklamowałam towar w sklepie (na zasadach gwarancji) dnia 7.05, dzisiaj dostałam odpowiedz, iż gwarancja została nieuznana z uwagi na uszkodzenie mechaniczne ?! W sklepie przy przyjmowaniu towaru nic nie stwierdzono widocznego, zegarek wysłali kurierem do Warszawskiego serwisu. Załączę dokumenty które w tej sprawie zostały wystawione. Proszę podajcie mi podstawę bo zegarek był wolny od widocznych uszkodzeń j tym bardziej uderzeń ! Tarcze porysowalo kółko które latało w środku, czy mogę powołać sie w ślad na niezgodność towaru z umowa czy powołać odrębnego rzeczoznawcę ???... bede bardzo wdzięczna za pomoc

Możesz teraz oczywiście skorzystać z uprawnień przepisów o rękojmi ale podejrzewam i tak zegarek wyląduje w serwisie z takim samym skutkiem. Nie jestem zegarmistrzem, ale na tzw. "oko" opinia serwisu jest niedorzeczna.
Proponuję zdobyć opinię rzeczoznawcy - powinna być pozytywna - i z nią złożyć reklamację sprzedawcy np przepisów o rękojmi (niezgodność rzeczy sprzedanej z umową)

Jest niedorzeczna, owszem. Spróbuje odpowiedzieć w sposób dosadny strasząc opinia i czynnościami procesowymi, ale czy to zadziała ? Wygląd zegarka w sklepie był oceniony jako niemalże idealny przez pracownika przyjmującego reklamacje oprócz oczywiscie pasja, który był lekko odbarwiony. Nagle pojawiły się ślady uderzenia, przypuszczam, że wysyłka przedmiotu przez sklep do serwisu transportem kurierskim nie wyszła ?!!

Sprawa wyjaśniona :) okazało się, że jednak pomylono zgłoszenia reklamacyjne :) (bzdura) dodzwoniłam sie do szanownego serwisu : powiedziałam, że nie zgadzam sie na poniessnie kosztów naprawy, odklejony element mógł porysować tarcze, zegarek jest prawie nowy, uprzedziłam, ze powołam na swoj koszt rzeczoznawcę a jeżeli dojdzie do procesu będzie powołany zapewne kolejny, dodałam, ze przy zgłoszeniu w sklepie zegarek nie miał śladów żadnych poza lekkim przebarwieniem na psaku. Po 2 min dostałam tel ze sklepu, ze uznali w całości ! Nie wiem co mam o tym myśleć ? Próba naciągnięcia ? Dziękuje za wsparcie :) udalo się, a już miałam rozstrój berwowy

Najważniejsze że się zakończyło pozytywnie :)

Powrót