Odrzucona reklamacja!!!

• Autor wątku Autor wątku misiek-s12@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misiek-s12@wp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Kupiłam sukienkę na sylwestra z firmy GUESS koszt w cenie promocyjnej 890zł
Założyłam ją na jeden wieczór, po czym sukienka rozciągnęła się w dolnej części.Oczywiście oddałam ją na reklamację, a dziś czytam że moja reklamacja została odrzucona!!! :mad:
Jak napisać odwołanie.
p.s dodam że sukienka ma materiał bandażowy (opinający )
Z góry dziękuję za pomoc.

KatrzynaS napisał:
napisz pismo i nie składaj reklamacji a zawiadom sprzedawcę o niezgodności towaru z umową, nie zgłaszaj reklamacji z tytułu gwarancji a właśnie powołaj się na niezgodność towaru z umową
Nie masz za dużego pojęcia, o czym piszesz, ale bierzesz się za doradzanie.

A zastanów się, czym będzie powołanie się na niezgodność towaru z umową, jak nie reklamacją?

(podpowiem - reklamować można na podstawie gwarancji lub też ustawy, jedno i drugie to reklamacja...)

misiek-s12@wp.pl napisał:
Oczywiście oddałam ją na reklamację, a dziś czytam że moja reklamacja została odrzucona!!! :mad:
Jak napisać odwołanie.
Na "odwołanie" sprzedawca nie ma nawet obowiązku odpowiadać. Jeśli chcesz - reklamuj ponownie. Do reklamacji możesz załączyć pozytywną dla siebie opinię rzeczoznawcy.

Dodatkowo podaj daty - zakupu, stwierdzenia wady, reklamacji i odpowiedzi na nią.

Ostatnia edycja:
jak napisać takie pismo ?

Zwykła reklamacja, wzory są w sieci.

Podaj daty.

FreeG napisał:
Zwykła reklamacja, wzory są w sieci.

Podaj daty.

misiek-s12@wp.pl napisał:

Zabawne.

Sukienka była na sylwestra. Produkt na JEDNO użycie. Ma być ładna, elegancka. Spełniła zadanie. Jeśli chcesz ją dalej używać będzie to niezgodne z jej przeznaczeniem.

Powrót