Odrzucona reklamacja

• Autor wątku Autor wątku Entusiamo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Entusiamo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam pewnie pytanie. Reklamowałam buty w pewnym sklepie, niestety minęło już ponad 6 miesięcy i reklamację oczywiście mi odrzucono. Napisałam odwołanie, ale to także odrzucono. Czy mogę złożyć następne odwołanie? I ile mam na to czasu?

Ale żeby tego było mało, to jeden but zaczął okropnie, nie wiem jak to nazwać, skrzypieć? Dziwny głos wydaje. Czy mogę złożyć kolejną reklamacją pozostawiając poprzednią-odrzuconą bez odpowiedzi?

po pierwsze reklamacje sie rozpatruje do 2 tyg. sprawa jest nie do przejścia, chyba że zlozysz wniosek do sadu konsumenckiego we właściwym Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej.
ja bym na Twoim miejscu:
1) napisał do WIIH i do Rzecznika praw konsumenta w Twoim mieście(powiecie) skargę, że reklamacja nie rozpatrzona w terminie, jeżeli odrzucowa to musi by jakaś opinia biegłegi, wiec trzeba też podażyc opinie biegłego
***oczywiście skarga do wiadomości sklepu(producenta)****
2) w WIIH poradzil sie w sprawie sądu konsumenckiego.

Ale reklamacja była rozpatrzona w terminie. Jedno z moich pytań brzmi, ile ja mam czasu na odwołanie się do odpowiedzi sklepu.

Ostatnia edycja:
Ile chcesz. Prawo nie przewiduje takiej formy dochodzenia roszczeń, jakim jest odwołanie od nieuwzglednionej reklamacji.

tylko ze tak jak mowie, nie masz z nimi szans.
trzeba naslac WIIH, albo są dkonsumencki

Powrót