Odrzucona reklamacja

• Autor wątku Autor wątku Talibowy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Talibowy

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witajcie,
buty kupione ponad rok temu w znanym sklepie na "D", przy ostatnim założeniu i przejściu ok 1,5 km bardzo dotkliwie obtarły mi piętę. Z powodu pandemii używałem ich rzadko, więc nie są mocno znoszone. Odesłałem je do ichniejszego magazynu na reklamację, po czym dzisiaj nagle otrzymałem je z powrotem z krótkim listem mówiącym, że sklep nie dopatrzył się żadnych wad w obuwiu. W międzyczasie nikt się ze mną nie kontaktował.

Co mogę zrobić? Przyznam, że korci mnie, by wysłać im mailowo zdjęcie mojej rannej stopy z krótkim "nie zgadzam się z waszym stanowiskiem".

Talibowy napisał:
Co mogę zrobić? Przyznam, że korci mnie, by wysłać im mailowo zdjęcie mojej rannej stopy z krótkim "nie zgadzam się z waszym stanowiskiem".

Najprawdopodobniej odpiszą ci zgodnie z prawdą, że buty nalezy dobrać do stopy i źle dobrane obuwie będzie obcierać. Źle dobrany but do stopy, to nie jest wada produktu.

But był dobrze dobrany, bo chodziłem w nim wcześniej. Najwyraźniej jakiś element przylegający do pięty się odkształcił, chociaż nie widać go gołym okiem, bo nie ma przerwania materiału w tym miejscu.

Więc czy jest coś, co radzilibyście mi zrobić w takiej sytuacji?

Jak chcesz to idź do rzeczoznawcy, by opisał rzekomą wadę i reklamuj ponownie, z jego opinią, jeśli będzie dla Ciebie pozytywna. Choć osobiście szanse uważam za minimalne.

Powrót