Odrzucona rekojmia.

• Autor wątku Autor wątku Fanaberia74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fanaberia74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. 4 razy zglaszalam telefon *** na zwrot z tytulu rekojmi, poniewaz naprawa gwaracyjna nie zostala udzielona, ze wzgledu na nabita flagę ***. Telefon kupiłam z oficjalnej strony ***, wiec producent jest tez tutaj sprzedawcą. Za kazdym razem dostaje odpowiedz z ***, ze rekojmia odrzucona, ze wzgledu na nieautoryzowane oprogramowanie, ktore rzekomo zostalo przeze mnie wgrane. Uważają tak ze wzgledu na to, ze jest nabita flaga ***. Z mojej strony nie nastapila zadna ingerencja w oprogramowanie. Telefon zepsul sie w momencie,kiedy robiac aktualizacje sam sie nagle zrestartowal w trakcie. Na szczescie odpalil, ale nie dzialaly juz pewne aplikacje. Odeslalam na naprawe gwarancyjna, ktora odrzucili, bo flaga ***. Dobrze, skoro maja taki zapis rozumiem, nie naprawia. Odeslalam telefon z tytulu rekojmi, poniewaz z serwisu wrocil z blokada na ekranie 1440 min. W tym momencie nie da sie uzywac telefonu juz wcale. Jest zablokowany. Poniwne 3 kolejne reklamacje z tytulu rekojmi odrzucone, ze wzgledu na nieautoryzowana ingerencje w oprogramowanie. Zdjecie ,które dostalam z pierwszego serwisu pokazalo, ze system na telefonie jest oryginalny iraz jest wlaczona blokada OEM. Pan w serwisie miejscowym mi powiedzial, ze jak jest ta blokada to nie ma mozliwosci wgrania do telefonu zadnego innego oprogramowania. Druga rzecz to taka, ze ja nawet nie potrafię takich rzeczy robić i po co? Telefon zepsuł sie dwa miesiące po zakupie. Nie moge go uzywac bo sie nie da, naprawa tylko platna- 2000 zl za wymiane płyty glownej a wydalam na niego 6 tys zl. Czy ***moze odrzucac rękojmię ( zwrot pieniedzy) bo wedlug nich majstrowalam przy oprogramowaniu? Wedlug nich flaga *** daje im takie prawo.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Może. Wtedy możesz jeszcze raz reklamować na przykład z opinią biegłego o wadzie (i żądać zwrotu za opinię) albo iść do sądu.

Powrót