Odrzucony wniosek na wstrzymanie, nakaz doprowadzenia do aresztu, co dalej?

• Autor wątku Autor wątku moris009
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moris009

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć

Przychodzę do was z zapytaniem, może ktoś doradzi czy podpowie, do odsiadki mam 4 miesiące (1miesiąc z jednej sprawy, i 3miesiące z całkiem innej) poskładane wnioski o dozór elektroniczny 4stycznia. Pani Kuratorka już była na wywiadzie -coś tam wysłała i niby już "rusza" czekać tylko na wezwanie na sprawe, wstawić miałem się 7stycznia do odbycia kary. Również do sądu przesłałem wnioski o wstrzymanie kary na czas rozpatrzenia wniosku o dozór elektroniczny z czego by wynikało że sąd nie uchylił się do mojej prośby, 2 razy była policja w domu poszukując mnie, nie chciała nic więcej powiedzieć - że coś tam gadali o dzielnicowym generalnie unikali tematu, 3 dnia jak przyjechali (nie zastali mnie przez te 3 dni w domu, byłem w pracy, na czarno niestety) wydusili z siebie więcej a mianowicie że jak będę sie dalej ukrywał to mogę sobie narobić problemów, finalizując przyjeżdzają by mnie doprowadzić do aresztu.
Sytuacje już mniej wiecej znacie-generalnie to nie mam zamiaru się ukrywać lecz bardzo chciałbym w pierw odbyć sprawe o dozór(bransolete) gdyby się nie udało, nie ma wyjścia.. mieszkam razem z macochą (nie pracuje) oraz dwoma braćmi, brak uzyskiwanych dochodów z mojej strony mógłby wprowadzić lekkie zamieszanie, muszę płacić kredyt który nie jest wzięty na mnie a na mame oraz nie ukrywam że moja wypłata rozchodzi się na życie rodziny. Ciężka sytuacja, mama rozstała się 2 miesiące z chłopem-alkoholikiem który pozostawił po sobie długi(...) i jakoś próbujemy z tego wyjść wiążac koniec z końcem, czytałem co nie co na internecie o wniosku o odroczenie kary ten co kosztuje 80zł co w obecnej ciężkiej sytuacji wywołało u mnie nie małe oburzenie, oraz cofnięcie nakazu doprowadzenia do aresztu, czy jest sens z czymś takim się powołać? bardzo bym prosił o słowa tych, co może wiedzą coś wiecej jak działać, będę wdzięczny za komentarze!

Jeśli zbyt chaotycznie napisane, wybaczcie.. piszę z telefonu a teraz uciekam do pracy, życzę miłego dnia

Powrót