odsetki-ZUS-umorzenie

• Autor wątku Autor wątku ssiqu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

ssiqu

Zbanowany
Odpowiedzi
103
Spłacam kilkanaście tysięcy złotych zaległego ubezpieczenia w ZUS-ie. Sprawa jest u komornika. z 1000 złotych które wpłacam co miesiąc regularnie<zgodnie z ugodą z komornikiem> odliczenie od długu to tylko 600 złotych, pozostałe ok. 400 zł to odsetki.
TE pieniądze które zostały mi do spłacenia są duże, odsetki wysokie, sprawa toczy się chyba od 2003 roku.
Jak i czy w ogóle jest taka możliwość, aby umorzyć odsetki, albo cały dług?
Czy takie sprawy są do rozwiązania, np. poprzez wynajęcie prawnika i negocjację?

można pisać pismo o umorzenie-od dnia wpłynięcia pisma przestają naliczać odsetki.Ale szanse na umorzenie sa marniutkie.....a samych odsetek nie umarzają-tak mi dziś powiedziała pani w ZUS,że albo całośc albo wcale...moje odetki przekroczyły juz wysokośc kwoty głównej...miła pani stwierdziła,że to,co wpłacam jest zaliczane nie na poczet kwoty głownej a odsetek właśnie,więc kwota dalej sobie czeka a odsetki pieknie rosna z każdym dniem,bo przeciez kwota główna spłacana nie jest....

ale coś z tym ku888 mać trzema zrobić, przecież tak nie może być. Ja chciałbym spłacić tę kwotę, ale odsetki przerosły kwotę główną

Powrót