Odsetki

• Autor wątku Autor wątku adr19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przeczytałeś, co Ci napisała lokata?
Wnioskodawca koryguje, a nie komornik...

Jeżeli wierzyciel zawnioskuje o egzekwowanie alimentów w wyższej wysokości i dołaczy do tego wniosku stosowne orzeczenie sądu, to komornik taki wniosek wykona. Co oznacza, iż m.in. przeliczy sprawę i ustali aktualny stan zadłużenia.

Ok. A mam jeszcze jedno pytanie. Do Komornika potrącenie z pensji ojca przesyła bezpośrednio właściciel firmy. Jednak różnie te pieniądze są wysyłane. Zdarza się że około 16 danego miesiąca (a w wyroku jest że do 10 każdego miesiąca). Co mogę z tym zrobić aby regularnie był wysyłane? Komornik powiedział, że wyrok jest wyrokiem i że nie ma terminowości jak w wyrokach u nich.

Od nieterminowych wpłat masz odsetki, czego oczekujesz?

Tak wiem tyle ze Komornik nic z tego nie robi i nie interesuje sie kiedy te wplaty przychodza.

Komornik może zawsze nałożyć grzywnę na zobowiązany podmiot i tylko tyle, jednak te kilka dni osobiście bym odpuścił.

Rozumiem, tylko mam sytuację że płacę za mieszkanie do 10 każdego miesiąca i dlatego mnie to troche irytuje bo w ostatnim czasie stało się to nagminne.

Dzisiaj są takie czasy, że większość płatności jest opóźnionych.

W banku, o ile wybierzesz dobry, odsetki od debetu wyniosą niewiele więcej, niż ustawowe.

Możesz też dogadać się z właścicielem i płacić mu te kilka dni później z odsetkami.

Jest to zdecydowanie lepsze, niż wojna z komornikiem...

Powrót