Odstąpienie od kredytu

• Autor wątku Autor wątku acerksw11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

acerksw11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Mam pytanie odnosnie odstapienie od kredytu w parabanku. Na forum znalazlem jedynie informacje odstapienie od kredytu z banku , gdzie bank daje w umowie wzor jaki wypelnic zeby odstapic od umowy.
Natomiast nie wiem jak to jest w sytuacji parabanku, w umowie jest jedynie ifnormacja ze moga odstapic od umowy w terminie 14 dni od jej popdisania. Czy w ciagu tego czasu wystarczy ze wysle do nich pismo ( z tym ze nie wiem jak je napisac ) i musze czekac na odpowiedz ? Czy jak to wyglada ? Kiedy mam oddac pieniadze ? Przepraszam za tyle pytan , jednak nie moge nigdzie znalesc wyczerpujacej odpowiedzi

Na umowie powinien być formularz odstąpienia od umowy który wypełniasz i odsyłasz.
Jeśli nie ma to po prostu piszesz że odstępujesz od umowy nr... zawartej w dniu .... podpisujesz i wysyłasz poleconym.
Pamiętaj, że nie może minąć 14 dni od podpisania.
Wysyłasz kase na wskazane w umowie konto i po temacie

Jasne, to rozumiem. Nie wiem tylko kiedy odesłać kasę? W dzień w którym wyśle list, czy mam czekać na odpowiedź i dopiero wtedy odesłać ?

Od wysłania powinieneś mieć 30 dni na wpłatę. Jeśli wcześniej wplacisz to tylko szybciej zamkniesz temat

Powrót