odstapienie od ubezpieczenia sklep euroagd

• Autor wątku Autor wątku ogarnietyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ogarnietyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, zastanawiam się czy jeśli wziąłem sprzęt ze sklepu agdeurortv na raty z ubezpieczeniem kredytu (nie poinformowano mnie że nie muszę brać tego ubezpieczenia) i przedłużoną gwarancja. Czy mogę zrezygnować z obu tych usług czyli ubezpieczenia kredytu i przedłużenia gwarancji?

Sprzęt odebrałem kilka dni temu, ale warunki tych ubezpieczeń mi nie pasują. nie chce zwracać towaru tylko zrezygnować z ubezpieczeń.

pewnie w ciągu paru dni można było odstąpić od umowy. Ale całkowicie. I zwrócić sprzęt

ogarnietyy napisał:
Witam, zastanawiam się czy jeśli wziąłem sprzęt ze sklepu agdeurortv na raty z ubezpieczeniem kredytu (nie poinformowano mnie że nie muszę brać tego ubezpieczenia) i przedłużoną gwarancja. Czy mogę zrezygnować z obu tych usług czyli ubezpieczenia kredytu i przedłużenia gwarancji?

Sprzęt odebrałem kilka dni temu, ale warunki tych ubezpieczeń mi nie pasują. nie chce zwracać towaru tylko zrezygnować z ubezpieczeń.

Ubezpieczenie kredytu jest raczej obowiązkowe, możesz spróbować napisać pismo do banku z prośbą o rezygnację z tego ubezpieczenia ale raczej marne szanse. Co do przedłużonej gwarancji, to nie pisz, że ktoś Ci ją wcisnął bez Twojej wiedzy tylko, że po głębszym namyśle chciałbyś z niej zrezygnować. Warunki rezygnacji z tej ochrony zawarte masz w ogólnych warunkach ubezpieczenia TU w którym zawarłeś ubezpieczenie.

A czy ja cos takiego pisze ze przedluuzona gwarancje ktos mi wcisnal bez mojej wiedzy? po przemysleniu w domu i dowiedzeniu sie paru faktow nie chce po prostu jej

biginkaso napisał:
Ubezpieczenie kredytu jest raczej obowiązkowe
To ubezpieczenie dobrowolne, więc może to być wymóg ale nie obowiazek. Nie mylmy pojęć.

Powrót